OpenCart 1.5.1.1 PL - polskie t?umaczenie

Czyli miejsce gdzie można dodawać linki do plików Opencart, modułów, tłumaczeń czy templates przydatnych polskim użytkownikom tego systemu.

Re: OpenCart 1.5.1.1 PL - polskie tłumaczenie

Postprzez misirian » 18 wrz 2011, o 18:28

ok, paczke olalem bo to nie dziala. innego serwera nie bede probowal bo na home.pl mam wykupiony spory hosting i tam zostaje.

zainstalowalem OC 1.5.1.2 i wrzucilem paczke jezykowa. Po czesci sie udalo bo tlumaczenie admina jest, klienta takze ale bez wag, jednostek, walut, zwrotow, zamowien, akcji itp.. az do konca listy lokalizacji.
Adikon - bo widze ze tylko Ty masz chec mi pomoc;) = czy ja mam napisac do home i ich ochrzanic za te przeboje czy moze ja cos psuje, choc szczerze mowiac pojecia nie mam co moge zepsuc zgrywajac jedynie wg instrukcji paczki jezykowe.

Pozdrawiam ;)
misirian

Postprzez adikon.oc » 19 wrz 2011, o 01:23

zainstaluj OC 1.5.1.1 i polską wersje językową
poczym zaloguj się do panelu zarządzania włącz dodatkowy język, np. english... przejdz do strony głównej sklepu i w górnej części kliknij na flage Polski
jeżeli chodzi o waluty postępuj podobnie...włącz dodatkowe waluty...potem strona głowna sklepu....kliknij na zł lub PLN

postepuj zgodnie z tym co napisałem wyżej powinno pomóc

home.pl zostawie bez komentarza:)
adikon.oc

Postprzez borubar » 19 wrz 2011, o 10:46

misirian napisał(a):ok, paczke olalem bo to nie dziala. innego serwera nie bede probowal bo na home.pl mam wykupiony spory hosting i tam zostaje.

zainstalowalem OC 1.5.1.2 i wrzucilem paczke jezykowa. Po czesci sie udalo bo tlumaczenie admina jest, klienta takze ale bez wag, jednostek, walut, zwrotow, zamowien, akcji itp.. az do konca listy lokalizacji.
Adikon - bo widze ze tylko Ty masz chec mi pomoc;) = czy ja mam napisac do home i ich ochrzanic za te przeboje czy moze ja cos psuje, choc szczerze mowiac pojecia nie mam co moge zepsuc zgrywajac jedynie wg instrukcji paczki jezykowe.

Pozdrawiam ;)

Pomyśl logicznie. Co ma serwer do ustawień sklepu? Nic. Więc po co pisać do home.pl?
A adikon ma rację.
borubar

Postprzez marmen » 19 wrz 2011, o 13:46

Wszystko było ok do momentu gdy chciałem zmienić język w szablonie :( i wyświetlił się taki komunikat Error: Could not load language module/shoppica!
marmen

Postprzez adikon.oc » 19 wrz 2011, o 14:37

stwórz plik shoppica.php i wgraj go do catalog/language/TWÓJ_JĘZYK/module

podaj adres strony gdzie próbujesz zainstalować ten sklep
adikon.oc

Postprzez misirian » 19 wrz 2011, o 21:41

borubar napisał(a):Pomyśl logicznie. Co ma serwer do ustawień sklepu? Nic. Więc po co pisać do home.pl?
A adikon ma rację.

Tez tak mysle, co ma piernik do wiatrak.

[update]
Jest godzina 21.36 i zapamietam ja na dlugo. DZIALA!
Cholera jasna wie dlaczego wczesniej mialem tyle problemow - teraz zgrywalem pliki jedynie innym programem (FileZilla). Nic nie ustawialem w adminie, instalacja dokladnie ta sama, w tym samym miejscu. :O

Nie kumam tego. Dziekuje bardzo z pomoc borubar i przede wszystkim adikon :D

Pozdrawiam
misirian

Postprzez PeeS » 23 wrz 2011, o 22:09

mi wyskakuje
Kod: Zaznacz cały
Error: Could not load language polish!
o co chodzi?
PeeS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opencart Download