OpenCart 1.5.1.1 PL - polskie t?umaczenie

Czyli miejsce gdzie można dodawać linki do plików Opencart, modułów, tłumaczeń czy templates przydatnych polskim użytkownikom tego systemu.

Re: OpenCart 1.5.1.1 PL - polskie tłumaczenie

Postprzez misirian » 12 wrz 2011, o 00:24

Wszystko swietnie, tylko mi to nie dziala. Mam wersje 1.5.1 (jak pokazuje admin), pliki sa zgrane do odpowiednich katalogow, dodany languge wg "instrukcji" z zip-a:

Instrukcja:

Język: Polski
Kod: pl
Zdjęcie: pl.png
Katalog: polski
Nazwa pliku: polski

Co jest nie tak lub inaczej - czy jestem takim gamoniem zeby nie poradzic sobie z tak prosta rzecza ?

Poza tym szukalem po forum i na samej stronie kodow googla (gdzie mozna to sciagac) najprostszej instrukcji instalacji - duze, wielkie nic. Przyzwyczailem sie poza tym ze na forach generalnie nie uswiadczysz konkretow ani opisu od A do Z jak sprawy sie maja. Z tym nie jest inaczej, wiele smiecia, wiele sensownych zapytan ktore maja bezsensowne odpowiedzi typu naucz sie uzwac szukaj bla bla bla lub wogole... Stwierdzam po godzinnym wertowanie tego sajtu ze na oficjalnym forum opencarta w Polsce nie ma jasnej, klarownej i kompletnej instrukcji instalacji jezyka. Szkoda ze nikt nie wpadl na to zeby stworzyc kategorie pt. Instrukcje lub inne z watkami Jezyk, Platnosci, Przesylki itp itd.. bez miliona watkow dot jednego tematu i zaden z tych miliona nie jest uzyteczny..

Uprzejmnie prosze autorow, takze w imieniu innych bedzwalow podobnych do mnie, o jasna i kompletna instrukcje instalacji jezyka polskiego dla tej wersji sklepu. Ew o podpowiedz co moglem schrzanic podczas zgrywania tego tlumaczenia.

Dziekuje.
misirian

Postprzez misirian » 13 wrz 2011, o 00:15

Kolejne pytanie dot instalatora - wiem ze to moze nie byc temat ale jednak dotyczy paczki jezykowej - jak uzyc tego instalatora?
misirian

Postprzez borubar » 13 wrz 2011, o 07:16

misirian napisał(a):Kolejne pytanie dot instalatora - wiem ze to moze nie byc temat ale jednak dotyczy paczki jezykowej - jak uzyc tego instalatora?

Jakiego instalatora? Języka? Sklepu?
borubar

Postprzez gadas » 13 wrz 2011, o 19:33

gadas

Postprzez misirian » 13 wrz 2011, o 20:41

borubar napisał(a):Jakiego instalatora? Języka? Sklepu?

jezyka - http://code.google.com/p/opencart-polish/downloads/list - Polska pełna wersja OpenCart 1.5.1.1 (Front Store + Administracja + Instalator + Dane)
misirian

Postprzez misirian » 14 wrz 2011, o 23:58

Witam,
trzeci dzien meczarni z lokalizacja.. olalem wgrywanie jezyka bo to nie szlo, postanowilem zainstalowac swieza paczke od kardasza - to juz musi dzialac bo ma z gruntu jezyk poslki jako domyslny.Wgralem, odpalilem i nie dziala. Jest jedynie admin po polsku ale akurat na tym to mi srednio zalezy, wole strone kliencka w rodzimym jezyku bo raczej w tym kraju bede handlowal.

Powiedzcie mi drodzy co tu moze nie grac? Jak juz pisalem na stronie projektu nihuhu wzmianki o krokach jakie nalezy podjac instalujac te paczke lub jakichkolwiek wskazowek w temacie.

Z gory dziekuje za pomoc
misirian

Postprzez adikon.oc » 15 wrz 2011, o 07:39

masz ustawiony język polski dla front-endu w panelu zarządzania?
system->ustawienia->Twój sklep (Domyślny) (lub ten, który używasz)->Lokalne...
Język: - Polski
Język panelu administracyjnego: Polski
adikon.oc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opencart Download