Witam wszystkich!
Przetłumaczyłem dziś na swój prywatny użytek OC 1.5 Front Store i postanowiłem się z Wami podzielić. Nie wiem czy się Wam spodoba, ale jak napisałem, tłumaczyłem to dla siebie. (Administracji nie tłumaczyłem, bo nie potrzebuję). W moim tłumaczeniu przywiązywałem szczególną wagę do spójności tłumaczenia, tj. żeby ten sam wyraz występujący w określonym znaczeniu, czy nawet całe zdanie, tłumaczyć dokładnie tak samo w różnych miejscach sklepu, starając się znaleźć ich najlepsze polskie odpowiedniki. Starałem się też zachować wierność tłumaczenia, żeby z jednej strony zachować jak najbardziej wierność z oryginałem (nie dodawać) a jednocześnie, by tłumaczenie brzmiało po polsku. To ostatnie może wymagać trochę świeżości Waszego spojrzenia za co z góry przepraszam. Mieszkam za granicą już wiele lat i czasem zdarza mi się powiedzieć coś w sposób w jaki bym nigdy się nie wyraził w czasie, gdy mieszkałem w Polsce cały czas.
Byłbym wdzięczny za zgłoszenie mi ewentualnych błędów, gdyby zdarzyło się, że ktoś będzie chciał skorzystać z mojego tłumaczenia i takowe wykryje. Korzystałem wielokrotnie z Waszej wiedzy na tym Forum, może i ja się tu na coś przydam.
Pozdrawiam