Witam,
pozwoliłem sobie pozmieniać nieco moduł do wysyłki poprzez Poczte Polską. Zmiany jakie wprowadziłem to:
- rozdzieliłem wysyłkę na 4 typy: paczka ekonom., paczka priorytet., paczka pobraniowa ekonom. i paczka pobraniowa prioryt. Klient może sobie wybrać jedną z opcji która mu odpowiada
- każdą z tych opcji można w adminie wyłączyć i każdej z nich osobno przypisujemy stawki w zależności od wagi (wprowadzony jest aktualny cennik PP, jeśli ktoś ma rabat na wysyłke to musi sobie pozmieniać)
- przesyłki pobraniowe można wyłaczyć dla:
klientów niezarejestrowanych
lub po przekroczeniu zadanej wartości koszyka
- można włączyć (po przekroczeniu ustalonej kwoty koszyka) również doliczenie opłaty za wartość - dopłata wyliczana wg aktualnych stawek PP
- można ustalić, od jakiej kwoty koszyka włącza sie darmowa wysyłka
- można dodać stałą opłatę za pakowanie
Ważna uwaga ! Wszystkie kwoty podane w adminie dla Poczty Polskiej są kwotami BRUTTO - tak jest wygodniej, żeby tego nie trzeba było przeliczać.
Moduł działa poprawnie na wersji 1.4.9.2 i najprawdopodobniej na wersji 1.4.9.1 też będzie działał.
Bierzcie i testujcie. viewtopic.php?f=30&t=388&start=10#p1194
PS. Muszę jeszcze zsynchronizować z tym metodę płatności, bo skoro ktoś wybierze metodę za pobraniem to nie można mu proponować przelewu bankowego.