Zmiana adresu mailowego w wiadomo?ciach

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Re: Zmiana adresu mailowego w wiadomościach

Postprzez schematx.pl » 4 mar 2013, o 15:53

zgraj pliki na dysk -> otwórz notepad++ -> przenieś folder z plikami zgranymi z serwera do okna notepad++ -> czekaj aż się załadują (w zależności od szybkości komputera może to potrwać nawet kilka minut) potem CTRL+F i opcja szukaj we wszystkich otwartych dokumentach.
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 16:00

Aha no to juz jak bede w domu zrobie to i zobacze. Rozumie ze pliki wszystkie z serwera razem z admin, catalog, system itd... ?

Dam znac jakos pod wieczór...

Dziwi mnie ze przed aktualizacja mialem np przetlumaczona zakladke HISTORIa na zamówieniu tam gdzie zmienia sie status zamowienia i mozna powiadomic tym samsym klienta to teraz tam ma nie przetlumaczone...
PiterEL

Postprzez schematx.pl » 4 mar 2013, o 16:07

Dokładnie wszystkie pliki, łącznie z modami itd.itd

co do tłumaczenia - bo np w wersji 1.5.4 "historia" była opisana jako $_['text_history'] a w 1.5.5 jest $_['tab_history']
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 16:08

A no tak...

A masz moze przetlumaczone pliki od 1.5.5.1 ?
PiterEL

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 22:08

Przeszukałem jak napisales za pomoca Notepad ++ wszystkie pliki i moj adres mailowy znalazlo tylko w plikach od tlumaczen bo w nagłówku dodawałem czasami go jesli ja tlumaczyłem sobie plik...

Nigdzie indziej nie znalazlo... A załadowało ok 3699 plików...
PiterEL

Postprzez schematx.pl » 5 mar 2013, o 00:28

wiec podsumowując; Twojego maila nie ma w bazie danych, nie ma w plikach OC, a jest w mailu ? dziwne i niemożliwe.
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 5 mar 2013, o 00:31

Ja juz sam jestem zalamany... Nie wiem juz co jest grane. WLasnie bede chcial przeniesc wszystko na czysta instalacje 1.5.5.1 z odrazu podanym adresem poprawnym w koncie admina.

Tylko probuje zrobic sobie abym mial dwie strony dzialajce i na bierzaco wszystko bede przenosic do nowej wersji z takimi samymi parametrami jak w starej...
PiterEL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart