Zmiana adresu mailowego w wiadomo?ciach

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Re: Zmiana adresu mailowego w wiadomościach

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 14:44

Zmienilem jeden wpis w bazie z tym adresem byl on przy linice users... bo drugi byl przy voucher i tam nie zmienialem... Zmiana przy users zmienila mi adres mailowy admina i nic nie dala. Tak samo jak przez www zmienialem nic to nie dalo. Tak wiec to w bazie nie lezy problem...
PiterEL

Postprzez schematx.pl » 4 mar 2013, o 14:58

dobra, w czystym systemie plików OC jestem pewien na 100% że nie zapisuje się email więc wnioskuję że masz wgrane jakieś modyfikacje i to w nich trzeba by poszukać
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 15:00

hmm no modyfikacje mam ale wiekszosc z tego co pamietam to vqmod.... Czy jakos mam Ci pokazac lub napisac jakie mma modyfikacje w vqmod ?

Aha i czy po aktualizacji na 1.5.5.1 myslisz ze by to zmienilo moj problem ?
PiterEL

Postprzez schematx.pl » 4 mar 2013, o 15:17

musisz się zastanowić który moduł ingeruje w maile (ma coś wspólnego z zamówieniami) nie znam modułów na pamięć więc ich lista niewiele pomoże, trzeba szukać w plikach gdzie występuje "twój" email

jak mówisz że w bazie danych jest wszystko ok a po aktualizacji może nic się nie zienić bo tak jak napisaęłm wcześniej mozliwe że to jakiś mod jest tu kluczem do rozwiązania.

zrób kopię bazy danych i plików z serwera i spróbuj zaktualizować, jak się coś zepsuje to najwyżej przywrócisz wszystko do wcześniejszego stanu
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 15:36

Po aktualizacji nadal jest zly adres mailowy... cholera jasna....Nie wiem czemu i gdzie mam to dziadostwo odnalezc... Widze ze tez po aktualizacji sporo rzeczy zakladek jest nie przetlumaczona...
PiterEL

Postprzez schematx.pl » 4 mar 2013, o 15:44

doszło kilka nowych "opcji" ale to tak się wydaje że jest tego dużo.

wrzuć wszsytkie pliki z serwera do notepad++ i wyszukaj swój email - zmień go i wgraj pliki z powrotem.
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 15:46

ale to jak to wrzucic aby wszystkie czy musze po kolei wrzucac... ?

Wczesniej mialem niektore rzeczy poprawnie przetlumaczone a teraz nagle nie sa...
PiterEL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart