Zmiana adresu mailowego w wiadomo?ciach

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Zmiana adresu mailowego w wiadomościach

Postprzez PiterEL » 28 lut 2013, o 12:49

Witam
Mam pytanie. Tworze dla kogoś sklep i jak zakładałem konto admina to wpisałem swój adres mailowy. Teraz jak sklep wysle wiadomosc z zamowieniem badz jakas inforrmacja do klienta to w polu OD jest nazwa sklepu ( i adres mailowy moj a nie sklepu). Ale jak klient kliknie odpowiedz to odpowiada na adres mailowy juz sklepu. Jak zmienic aby w polu OD tez byl adres sklepu ?

W adminie mam wpisany swoj adres mailowy ze wzgledu ze ja zostane jako admin.
Zalozone jest konto wlasciciela sklepu tam jest podany adres mailowy sklepu oraz w ustawieniach sklepu jest tez wpisany adres mailowy sklepu. Mimo ze zalkoguje sie na wlasciciela do zaplecza sklepu i wysle przez poczta wiadomosc do klienta to i tak jest moj adres mailowy. Nie wiem gdzie jeszcze trzeba to zmienic aby moduł mailowy wysyłał wiadomości ze w polu OD bedzie nazwa sklepu i tez adres email sklepu.

Aha w ustawieniach wybrany jest protokół poczty : MAIL nie smtp.

Prosze o szybka pomoc.
PiterEL

Re: Zmiana adresu mailowego w wiadomościach

Postprzez schematx.pl » 28 lut 2013, o 16:30

System > Ustaweinia [Edytuj} > zakładka: Główne

pole: adres e-mail: tu wpisz adres email właściciela lub osoby odpowiedzialnej za realizację zamówień.
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 28 lut 2013, o 16:34

Mam wpisany tutaj wlasnie poprawny adres i mimo to i tak jest adres email admina czyli inny. Ale odpowiedzi ida na poprawny adres. Tylko w polu od jest zly adres ale jest repley to i tutaj poprawny.
PiterEL

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 11:58

Tak to wygląda u mnie i tak wygląda konfiguracja. W polu od jest nazwa medical ale jest adres piotr....@gmail.com a powinien byc adres biuro@medicalxxxxx.pl
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
PiterEL

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 12:00

Uzytkownik ADMIN i uzytkownik ADAM czyli wlasciciel sklepu i osoba odpowiedzialna za zamowienia....
PiterEL

Postprzez schematx.pl » 4 mar 2013, o 12:34

w 1.5.4.1 ten błąd był znany, nie wiem jaką tam masz wersje OC ale na początek możę sprawdź bazę danych i odszukaj w tabeli SETTINGS wpis config_email i sprawdź czy jest wpisany dobry email... konta użytkowników nie były chyba powiązane z systemem mailowym więc nie wiem skąd takie problemy.

trzeba będzie przekombinować coś z systemem mailowym chyba
schematx.pl

Postprzez PiterEL » 4 mar 2013, o 12:57

Mam wersje 1.5.4...

Odnalazlem ten wpis w tabeli co podałeś i tam jest wpisany poprawny adres email... czyli ten biuro@medicalxxxx.pl
PiterEL

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart