Witam serdecznie
Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego po pierwsze chciałbym się przywitać.
Rozwojowi skryptu OpenCart przyglądam się praktycznie od chwili pierwszych prezentacji skryptu i długo czekałem aż powstanie polski support tego skryptu. Dlatego cieszy mnie fakt powstania tegoż forum.
Chciałbym jednak zapytać czy w związku z powstaniem polskiego supportu ekipa stojąca za tą stroną ma zamiar zabrać się za jakieś konkretne działania typu.
Dobre tłumaczenie na język polski
Dostosowanie skryptu do polskich realiów (np. dodanie pól NIP i REGON podczas rejestracji firmy)
Stworzenie modułów dla porównywarek cen i płatności online
Czy wydanie kompletnej polskiej wersji skryptu.
Proszę mnie nie zrozumieć źle ja nie wymagam tego od twórców tego forum aby zrobili to i podali na tacy ale aby naszkicować pewien plan działania i rozwoju polskiej społeczności skryptu oraz znalezieniu odpowiedniej grupy osób do popchnięcia tego typu spraw, bo niestety nie znalazłem żadnych informacji na ten temat na tym forum.
Ze swojej strony mogę pomóc od strony graficznej ew. kodowanie html, css, słabo znam php i mysql więc modułów nie napiszę sam. Mogę również pomóc przy tłumaczeniu.
Posiadam przetłumaczone pliki do wersji 1.24 kompletne tłumaczenie frontendu (wykonane przeze mnie) oraz backendu znalezione i poprawione w kontrybucjach na stronie opencart.com
Pozdrawiam i życzę szybkiego rozwoju forum i polskiej społeczności Opencart i czekam na wypowiedzi w tym wątku.
Piotr Wieczorek