Witam
Mam OpenCart 1.4.8 i sprzedaję wyłącznie produkty cyfrowe (pliki pobierane z serwera).
PROBLEM /A
Standardowo pliki te znajdują się na tym samym serwerze co sklep. Ale ja potrzebuję umieścić je na innym serwerze, a sklep ma zostać tam gdzie jest.
Zmieniłem w pliku "config.php" definicję DIR_DOWNLOAD podając ścieżkę do katalogu na innym serwerze gdzie są pliki pobrania. Ale Open Cart po zakupie nie pokazuje pliku do pobrania. Z tym, że gdy w pliku download.php zrobię PRINT (ścieżka+plik), to ścieżka jest prawidłowa i przeglądarka po podaniu takiego adresu widzi plik.
Co może być tego przyczyną?
PROBLEM /B
Dla mnie doskonalszym rozwiązaniem byłoby pozbyć się ścieżki dostępu w pliku "config.php", a całą ścieżkę łącznie z nazwą pliku wpisywać do bazy danych. Powód jest taki, że pliki do pobrania chcę przechowywać na kilku serwerach.
W pliku "config.php" ustawiłem ścieżkę dostępu na pustą, a w bazie danych wpisałem całą ścieżkę z nazwą pliku. Ale Open Cart nie widzi pliku do pobrania. Tak jak i w "problem/a" w pliku download.php zrobiłem PRINT (ścieżka+plik), tym razem wyświetliło mi się "ścieżka+plik+plik". To przynajmniej wiem, że jest błąd, ale w "problem/A" nie była 2 razy podana nazwa pliku, a też nie działało. Poza tym, dlaczego ta nazwa pliku podaje się dwa razy?
Co może być tego przyczyną?
Może ktoś spotkał się z takimi problemami lub też przechowuje pliku do pobrania na innym serwerze... Jeśli tak to proszę o info jak to zrobić, aby działało.
Dzięki za pomoc.