Witam
Właśnie szukałem czegoś na czym mógłbym bazować odnośnie przesyłek pocztowych i ewentualnie tylko poprzerabiać pod własne potrzeby (bez pisania od początku). Po krótkiej analizie pliku xml zdziwiłem się, że w zasadzie w większości jest on niekompatybilny z wersją opencart 2.0.1.1 przez co wszystkie dodatkowe opcje nie działały, poza tym funkcja obliczania wagi opakowania nie działa poprawnie. Poprawiłem plik xml (udostępniłem poniżej) oraz zachowując tok myślowy autora odnośnie funkcji do obliczania wagi opakowania, poprawiłem ją na bardziej uniwersalną. Z pliku xml umyślnie wyrzuciłem zmiany w plikach free_checkout, które i tak się nie dokonywały (z powodu braku kompatybilności), ale również z powodu iż nie byłem wstanie zrozumieć ich zasadności, skoro w tej wersji opencarta występuje moduł free_shipping. Dodałem też warunek do modelu poczta_polska,php za kodem:
- Kod: Zaznacz cały
$total = $this->cart->getSubTotal();
który sprawdza czy aktywny jest moduł płatności free_checkout, a on aktywuje się wtedy kiedy koszyk z produktami ma wartość 0zł, jeśli tak wtedy poczta polska nieaktywna (choć chyba lepiej jest dodać do modułu opcję darmowa wysyłka lub np. pobranie pliku w przypadku produktu do pobrania, jeśli ktoś będzie używał free_checkout)
- Kod: Zaznacz cały
//jeśli free_checkout to nie może być płatnych wysyłek bo wtedy free_checkout jest bezzasadny
if ($this->config->get('free_checkout_status') && ($this->cart->getTotal()==0) ) {
$status = FALSE;
}
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.