Modu? p?atno?ci z Payu

Jeśli masz problemy z instalacją dodatkowych modułów takich jak wysyłka, płatność, język, itd.

Moduł płatności z Payu

Postprzez nizzy » 14 lut 2014, o 10:02

Mam pytanie - jakie adresy URL wprowadzacie przy konfiguracji strony korzystając z oficjalnego modułu integrującego wydanego przez Payu? No tak szukam i szukam, i wiem, że gdzieś to jest, aczkolwiek nie mogę tego znaleźć. Nie ma sensu abym pisał na nowo widoki, kiedy są obsługiwane przez ich skrypt.
nizzy

Re: Moduł płatności z Payu

Postprzez staniapl » 14 lut 2014, o 12:28

oficjalny moduł payU nie działa poprawnie
staniapl

Postprzez xx215 » 17 lut 2014, o 11:27

posiadam oficjalny moduł i działa bez problemu. tylko trochę kłopotliwy w konfiguracji
xx215

Postprzez staniapl » 17 lut 2014, o 13:11

xx215 napisał(a):posiadam oficjalny moduł i działa bez problemu. tylko trochę kłopotliwy w konfiguracji

z jaką wersją Oc działa poprawnie ?
staniapl

Postprzez dziadek87 » 17 lut 2014, o 17:00

Np z wersją 1.5.6 działa bez problemu :) jeśli chodzi o adresy zwrotne ja nic nie podawałem i śmiga. Pamiętaj że przy ustawieniu id punktu płatności i id klienta podajesz to samo czyli ID punktu platności które jest na stronie payu po zalogowaniu.

Mam pytanko odnośnie dopłaty do zamówienia przy wyborze płatności PayU. Zainstalowałem dodatek dopłata do płantości i ustawiłem że dla PayU ma dodawać 3% wartości zamówienia, gdy zamawiam towar i wybieram płatność PayU dodaje mi się dopłata do zamówienia i jest wszystko dokładnie opisane w formularzu że dopłata wynosi np. 2 zł. Gdy daję zapłać z PayU na ich stronie nie wyświetla się kwota z doliczoną dopłatą, tylko normalna kwota towaru z kosztami wysyłki bez dodatkowej dopłaty. Czy ktoś wie gdzie to mogę zmienić?

Pozdrawiam,
Rafał
dziadek87

Postprzez staniapl » 17 lut 2014, o 17:06

dziadek87 napisał(a):Np z wersją 1.5.6 działa bez problemu :) jeśli chodzi o adresy zwrotne ja nic nie podawałem i śmiga. Pamiętaj że przy ustawieniu id punktu płatności i id klienta podajesz to samo czyli ID punktu platności które jest na stronie payu po zalogowaniu.

Mam pytanko odnośnie dopłaty do zamówienia przy wyborze płatności PayU. Zainstalowałem dodatek dopłata do płantości i ustawiłem że dla PayU ma dodawać 3% wartości zamówienia, gdy zamawiam towar i wybieram płatność PayU dodaje mi się dopłata do zamówienia i jest wszystko dokładnie opisane w formularzu że dopłata wynosi np. 2 zł. Gdy daję zapłać z PayU na ich stronie nie wyświetla się kwota z doliczoną dopłatą, tylko normalna kwota towaru z kosztami wysyłki bez dodatkowej dopłaty. Czy ktoś wie gdzie to mogę zmienić?

Pozdrawiam,
Rafał

No to dobre wieści ok. 3 - 4 miesiące temu próbowałem użyć tej ich oficjalnej wtyczki i waliło błędami na prawo i lewo - widać może się coś zmieniło od tego czasu.

Jaki to moduł pokaż linka, ja osobiście bym zrezygnował z zakupów w sklepie jak by mi doliczano prowizję ze względu na sposób zapłaty.
staniapl

Postprzez dziadek87 » 17 lut 2014, o 18:01

staniapl napisał(a):Jaki to moduł pokaż linka, ja osobiście bym zrezygnował z zakupów w sklepie jak by mi doliczano prowizję ze względu na sposób zapłaty.

Moduł taki http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=5040&filter_search=payment%20charge&filter_username=fabiom7

Wygląda to tak w zamówieniu dodaje mi "opłata manipulacyjna PayU" i wylicza kwotę całkowitą dobrze, gdy klikam zapłac z PayU na ich stronie widnieje tylko towar + koszty wysyłki. Podejrzewam że to kwestia dopisania w "Total" tej opłaty manipulacyjnej :?:

Mówisz że byś zrezygnował z zakupów? Żyjemy w erze płatności online i jeśli mam przykładowo marże 6-7% na sprzęcie to 3% zabierane to co to za zysk? :lol:
dziadek87

Następna strona

Powrót do Pomoc przy modułach Opencart