Cześć.
Chcę uruchomić sklep na OC bo wydaje mi się do tego najbardziej odpowiedni, szybki i przejrzysty. Jest jednak problem, nie tyle z PHP, MyQSL, (czy nawet js) a z strukturą budowy OC.
Nie wiem gdzie są zdefiniowane class-y (domyślam się, że system/library ) ale co która robi. Jak ewentualnie napisać jakiś moduł i go prawidłowo połączyć w całość, ewentualnie zmodyfikować tak by nie wysypało się 1000 błędów
Może napiszę co chcę zmienić:
1. Na karcie produktu potrzebuję więcej opcji no i to jak wiadomo jest w OC proste,
problem jest innego rodzaju otóż:
a) opcje typu "text" potrzebuję trzy takie i je sobie dodałem jednak muszą to być liczby (jak wiadomo "number" nie obsługują prawie żadne przeglądarki). Oczywiście napisałem w js żaby to sprawdzać no i dawać komunikat (opcja jest wymagana). I tu schody się zaczynają bo mając liczbę (wysokość)x(szerokość) i (szerokość_wew.) czyli wspomniane trzy pola "text" chcę wyliczyć cenę bazową. Oczywiście nie chodzi o prostą operację mnożenia czy dodawania a o pobranie z bazy danych konkretnej wartości dla podanej szerokości i wysokości. Tabela w bazie ma postać id_towaru, wysokość, szerokość, cena.
b) Klient musi podać poprawny wymiar nazwę to W x S x G (to też zrobiłem w js ale nie do końca mi to się podoba) skrypt wysyła dane i porównuje dane z formularza z danymi w bazie w wyniku zwraca cenę bazową. Mówiąc prościej jak szersze i wyższe to droższe.
c) procentowe obliczanie opcji tzn. opcja np.: kolor biały 0% dopłaty (czyli cennik) a opcja złoty 10% dopłaty do ceny bazowej.