Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.
jeśli twoja domena(adres strony) ma wykupiony certyfikat SSL to możesz a nawet powinieneś to włączyć; jeśli wykupiłeś tylko domenę bez certyfikatu ssl to pozostaw na NO.
Ja mam troszkę inny problem. Mam ustyawione wysyłanie maili przez MAIL i wiadomości o zamówieniach dochodzą ok do obsługi sklepu i do klienta... Serwer na jakim jest strona to Home.pl
Natowmiast nie mogę wyslac maila do klienta przez (POCZTA) - KONTAKT. Wymagane jest pole TEMAT i WIADOMOŚĆ i zarówno jedno pole jak i drugie wypełniam i wpisuje tam nawet sporo tekstu a komunikat jaki się pojawia przy kkliknieciu wyślij to że WIADOMOŚĆ JEST WYMAGANA mimo ze jest wpisana. Może ma ktoś taki problem i pomoże mi ?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Witam szanowne grono opencart.pl Odświeżam temat. Mam właśnie ten problem. Zainstalowany opencart wersja Wersja 1.5.5.1 na hostingu hostinghouse.pl ; zmieniłem pliki jak radził schematx.pl , niestety nie podziałało. Hosting twierdzi, że u nich wszystko ok i dziwią się o co mi chodzi??!! ( UWAGA ich odp.: "Sprawdziliśmy dziennik wysłanej/otrzymanej poczty i wynika z niego, że wiadomości normalnie dochodzą na tą skrzynkę." ) , Czy ktoś ma jakiś pomysł lub wie jak temu zaradzić??? Opcja przenosin to ostatnie co rozważę. Można to podpiąć pod niedotrzymanie umowy z ich strony?
edit: wcześniej na tym serwerze chodził osCommerce i nie było takich problemów ale niestety nie wiem jak była tam rozwiązana kwestia poczty.
Szkoda że już nie mogę edytować poprzedniego postu.
Okazało się że maile nie wysyłały się przez wpisany adres mailowy w polu "parametry poczty", wystarczyło zmienić na inny albo go najlepiej usunąć. Pozdrawiam
Mialem podobny problem z formularzem KONTAKT, wyglada na to ze OpenCart jest skonfigurowany w ten sposob ze email wyglada jak by byl wysylany z adresu ktory podaje sie w formie KONTAKT a wtedy server nie wysle tego, sprobowalem z innego adresu mailowego z tego samego servera i przeszlo wiec trzeba to troche pozmieniac mysle, musze nad tym teraz psiedziec