Wgrywanie plik?w z poprzedniej instalacji do nowego sklepu

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Wgrywanie plików z poprzedniej instalacji do nowego sklepu

Postprzez tomass » 30 sty 2013, o 20:37

Cześć.
Mam świerzo zainstalowany sklep przez cpanel oraz wgrane spolszczenie. Wszystko fajnie, tylko że ja potrzebuje mieć strukture sklepu i katalog produktów oraz strony edytowalne tak jak w starym sklepie którego kopie mam obecnie na dysku. Musiałem zainstalować wszystko od nowa gdyż coś się stało z poprzednią wersją sklepu kiedy przenosiłem ją do public_html. I teraz moje pytanie; które pliki/katalogi mam przesłać na serwer do nowej instalacji sklepu, żeby wszystkie ustawienia, struktura sklepu, strony edytowalne i katalog productów wróciły na swoje miejsce, ale tak żeby wszystko działało. Nie chodzi mi o nakładanie całej instalacji.

Dziękuje uprzejmie i Pozdrawiam serdecznie ;)
tomass

Re: Wgrywanie plików z poprzedniej instalacji do nowego skle

Postprzez adikon.oc » 30 sty 2013, o 21:31

a nie mogłeś zainstalować tego naromalnie..po ludzku? przeważnie takie pakiety instalacyjne przez cpanel czy direct admina dodaja swój własny kod w zródła plików

wgraj wszystkie pliki z dysku na serwer - prócz config.php i admin/config.php
utwórz nową baze danych na serwerze i wgraj tam baze ze swojego kompa
edytuj pliki config.php i admin/config.php i ustaw dostęp do nowej bazy (ta, którą utworzyłes i gdzie wgrałeś backup z kompa)

pozdrawiam
adikon.oc

Re: Wgrywanie plików z poprzedniej instalacji do nowego skle

Postprzez tomass » 31 sty 2013, o 13:07

Przepraszam, mogłem tak zrobić jak napisałeś, tyle że o tym nie wiedziałem. Jestem zielony, sklep który chce odratować, tomój pierwszy projekt związany z opencartem, tak apropos, a przecież jakoś muszę się nauczyć.
Ok, czyli jak zainstalować taką baze na serwerze i jak wgrać tam sklep?
Bardzo chetnie sie tego naucze ;)
Bardzo bym prosił o pomoc gdyż sklep który muszę odratować (już był cały zrobiony praktycznie i na finiszu padł), technicznie dziś powinienem oddać "klientowi". Mógłbym nawet zapłacić komuś kto się na tym zna za przywrócenie sklepu. Tam tylko w jakichś plikach coś się nie zgadza, myśle że dla profesjonalisty, to tam jest roboty na godzinę.
Pozdrawiam
tomass

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart