[solved] Resize Image

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

[solved] Resize Image

Postprzez Aniou » 19 lip 2011, o 08:54

Witam,
Opencart wszystkie zdjęcia produktów resajzuje sobie i wrzuca do katalogu cache.
Robi z nich różne wielkości, od miniatur po zadeklarowana 800x600 jako popup na karcie produktu.
Problem jest dla mnie w tym, że gdy mamy zdjęcie mniejsze niż to 800x600 czy też nie proporcjonalne do wielkości miniator to naokoło albo tylko po bokach (jeśli obrazek wysoki) tworzy białe, często u mnie szerokie obramowanie co na skórce, która nie jest jasna/biała wygląda dość moim zdaniem fatalnie.
Czy ktoś wie co zrobić, i gdzie pozmieniać aby to obramowanie ustawić jako transparent?

Pozdrawiam.
Aniou

Re: Resize Image

Postprzez Aniou » 19 lip 2011, o 15:17

W sumie to poradziłem sobie, jakby ktoś chciał to plik opencart\system\library\image.php on line 78 "$background = imagecolorallocatealpha($this->image, 255, 255, 255, 127);" gdzie 127 to maksymalna przeźroczystość.
System opencart 1492
Aniou

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart