Przeniesienie sklepu na inny hosting

Dla wszystkich którzy poszukują i oferują płatną, komercyjną pomoc przy instalacji czy rozbudowie Opencart.

Re: Przeniesienie sklepu na inny hosting

Postprzez jang1200 » 8 lut 2014, o 12:29

Hmmm, wydawało mi się, że kopiujesz dane z bazy ze starego serwera na nowy po to aby z nich skorzystać i na nowo ich nie wprowadzać do nowego sklepu... a jeśli nie chcesz z nich korzystać to po co to kopiowałeś ?

Hasło do bazy masz w plikach config.php i /admin/config.php
S? trzy rodzaje bia?ej ?mierci ? s?l ? cukier i ? lekarz pierwszego kontaktu.
jang1200

Postprzez secutronic » 8 lut 2014, o 16:57

dla potomnych jakby ktos tak jak ja z glupoty skasowal sobie hasło do bazy danych to mozna je odczytać w pliku

/admin/config.php

na samym koncu jest znacznik

define('DB_PASSWORD', 'twojehaslo');

nowego sklepu nie zrobilem ale za to stary jakoś chodzi

bede walczyl dalej :-)
secutronic

Postprzez secutronic » 8 lut 2014, o 17:06

jang1200 napisał(a):Hmmm, wydawało mi się, że kopiujesz dane z bazy ze starego serwera na nowy po to aby z nich skorzystać i na nowo ich nie wprowadzać do nowego sklepu... a jeśli nie chcesz z nich korzystać to po co to kopiowałeś ?

Hasło do bazy masz w plikach config.php i /admin/config.php

Dzieki Jang za podpowiedz ale nie zdazylem z niej skozystać i sam znalazlem gdzie jest haslo, dopiero po dodaniu posta zobaczylem ze napisales gdzie mam szukac hasła - to swiadczy tylko o tym ze twoja wiedza jest godna podziwu - szacun.

JAng wlasnie tak jest, zalezy mi zeby w nowym sklepie pojawily się produkty ze starego - dlatego kopiowalem baze danyh i wszystko wskazuje na to ze sie skopiowala poniewaz jak wejde do tabeli np z nazwami twoarów to je widzę poprawnie.

ale w nowym sklepie sie nie wyswietlają
dla testu w adminie zalozylem katalog produktów o nazwie "ffbfdb" ktory w sklepie sie wyswietla ale za to nie widze go w rekordach bazy z katalogami produktów czego zupelnie nie rozumiem - poniewaz jesli istnieje na sklepie to powinien byc w bazie tak na logikę
secutronic

Postprzez jang1200 » 8 lut 2014, o 17:37

secutronic napisał(a):JAng wlasnie tak jest, zalezy mi zeby w nowym sklepie pojawily się produkty ze starego - dlatego kopiowalem baze danyh i wszystko wskazuje na to ze sie skopiowala poniewaz jak wejde do tabeli np z nazwami twoarów to je widzę poprawnie.ale w nowym sklepie sie nie wyswietlają

Przecież tutaj post10626.html#p10626 w pierwszych linijkach postu napisałem Ci co masz zrobić żeby dane ze starej bazy (które wgrałeś na ten nowy serwer) były widoczne w tym nowym sklepie...
Jeśli nie zrobisz tego co napisałem to tych danych nigdy nie zobaczysz w nowym sklepie a jeśli coś się będzie źle wyświetlało to może to być wina zmian w plikach ".tpl" to możesz w każdej chwili znowu wykasować to "b" i skrypt będzie korzystał z tego co masz teraz.
jang1200

Postprzez secutronic » 8 lut 2014, o 18:51

jang1200 napisał(a):
secutronic napisał(a):JAng wlasnie tak jest, zalezy mi zeby w nowym sklepie pojawily się produkty ze starego - dlatego kopiowalem baze danyh i wszystko wskazuje na to ze sie skopiowala poniewaz jak wejde do tabeli np z nazwami twoarów to je widzę poprawnie.ale w nowym sklepie sie nie wyswietlają

Przecież tutaj post10626.html#p10626 w pierwszych linijkach postu napisałem Ci co masz zrobić żeby dane ze starej bazy (które wgrałeś na ten nowy serwer) były widoczne w tym nowym sklepie...
Jeśli nie zrobisz tego co napisałem to tych danych nigdy nie zobaczysz w nowym sklepie a jeśli coś się będzie źle wyświetlało to może to być wina zmian w plikach ".tpl" to możesz w każdej chwili znowu wykasować to "b" i skrypt będzie korzystał z tego co masz teraz.

jak zwykle dalem dupy.... i jak zwykle miales rację

muszę postawić Ci browca !!!
secutronic

Postprzez secutronic » 11 lut 2014, o 21:22

buuu niestety nie wszystko działa .... mozna sie zalogować i dodawac produkty o koszyka ale jak wcisnę przycisk KASA

link http://www.secutronic.pl/sklep/index.php?route=checkout/checkout

to biały ekran i koniec bajki

zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane przeniesieniem plików z katalogu ../sklep1 do katalogu ../sklep
co prawda zmienilem sciezki w dwóch config'ach ale moze jeszcze gdzieś zachowała się błędna nazwa
secutronic

Postprzez jang1200 » 11 lut 2014, o 22:08

secutronic napisał(a):zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane przeniesieniem plików z katalogu ../sklep1 do katalogu ../sklep

Najprawdopodopniej tak... Tak się nigdy nie robi, tyle plików naraz a nie wiesz co w nich jest. Może sam sobie coś kiedyś pozmieniałeś a zapomniałeś albo ten ktoś kto na starym serwerze robił instalację Ci coś...
1. włącz sobie wyświetlanie błędów "Ustawienia / Serwer / Błędy wyświetlania :" może Ci coś pokaże
2. jak nie pokaże błędu to wgraj to co miałeś wcześniej na tym nowym serwerze, zostaw tylko stylesheet.css z poprzedniego serwera
3. jeśli pkt.2 pomoże to szukaj błędów (w plikach ze starego serwera) w "/catalog/controller/checkout/checkout.php" lub/i "/catalog/view/theme/nazwa theme/template/checkout/checkout.tpl"

ad3. możesz ew. teraz zacząć od tych plików.
jang1200

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wsparcie komercyjne Opencart