Prosz? o pomoc :(

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Proszę o pomoc :(

Postprzez Szymek128 » 20 sie 2012, o 16:18

Witam,

Potrzebuje wskazówki lub rady.

Stworzyłem portal na Opencarcie super wszystko mi wyszło, lecz sie zapomnialem i zrobilem to na WamSerwerze :( Jak teraz ten cały sklep wrzucić na normalny serwer. Zainstalowałem tą samą wersje mam czysty sklep ale teraz chciałby cały mój projekt , ustawienia konfiguracje ,przenieść i wtedy wszystko mi się sypie :( Dodam że kopie bazy danych z wampserwera także zrobiłem.

Bardzo proszę o pomoc jakie pliki zgrać a jakie nie i co pozmieniać żeby portal z wamserwera był na zwykłym serwerze. :(
Bo mi już brakuje sił !!!

Pozdrawiam
Szymek128
Szymek128

Re: Proszę o pomoc :(

Postprzez adikon.oc » 20 sie 2012, o 22:07

a spróbuje tak:

1. zainstaluj opencarta w tej samej wersji jaka użyłeś do modyfikacji na swoim serwerze (koncie hostingowym)
2. poczym wgraj swoją poprawioną wersję na serwer z wampserwera - prócz plików konfiguracyjnych - config.php oraz admin/config.php
3. baze jaką utworzyłeś do instalacji czystego opencarta weź wyczyść ze wszystkiego, tabel itp - zostaw samą baze danych
4. wgraj wszystkie tabele itp z swojej modyfikowanej wersji opencarta do dazy danych na serwerze (zrobisz to wszystko za pomoca phpmyadmina export/import)
5. ...powinno działać
adikon.oc

Postprzez Szymek128 » 21 sie 2012, o 11:41

Adikon zrobilem to co pisales do punktu 2. i jest ok, jeszcze nie zabieralem sie za baze danych lecz w tej chwili mam baner uklad wszytsko to co chcilabym zostalo mi tylko moje kategorie zeby wrocily produkty i ich zdjecia a na koniec ceny itd. to przypuszczam ze to chyba wlasnie jest w bazie danych , moze moglbym najpierw wgrac w baze danych wszystkie tabele odpowiedzialne za kategorie lub produkty i zobaczyc jaki bedzie tego final czy odrazu wgrac calosc??? nie sypnie mi sie caly sklep wtedy??? Jesli nie sypnie to wgram cala baze danych bede mial wtedy pewnosc??

P.S
Bo jak na razie jestem na dobrej drodze :)

Pozdrawiam
Szymek128
Szymek128

Postprzez adikon.oc » 21 sie 2012, o 13:38

rób jak uważasz
gdy zrobisz dokładnie tak jak ja ci napisałem to nie powinno byc w niczym problemu ale zawsze możesz pokombinowac po swojemu to bynajmniej troche doświadczenia zbierzesz

P.S. baze zawsze możesz wyczyścić z tabel i wrzucic nową bez żadnego problemu

pozdrawiam
adikon.oc

Postprzez Szymek128 » 22 sie 2012, o 08:24

Adikon i Ty znów przeszedłeś samego siebie :) Działa wszystko IDEALNIE !!! Wielkie dzięki :)

P. S
A tak na marginesie jak bym chciał zrobić te proste linki czy jakoś tak
Aby uzyskać SEO URL wiem że należy zmienić plik htaccess.txt na .htaccess. a środku mam wpisać w tym pliku ??

Pozdrawiam
Szymek128
Szymek128

Postprzez adikon.oc » 22 sie 2012, o 09:09

w ustawieniach sklepu masz opcje do włączenia SEO urli + tak jak wspominałeś zmień rozszerzenie pliku htaccess
adikon.oc

Postprzez Szymek128 » 25 sie 2012, o 19:21

Hej Adikon pomocy :) Zmieniając SEO url coś zrobiłem i nie mam w każdym produkcie opisów ;/ Wszystkie zakładki są odpowiadające za dodatkowe zdjęcia itd wszytsko działa ale w ramce gdzie powinien być opis jego tam nie ma, mam puste pole ale w panelu administracyjnym jest opis wpisany produktu lecz go na stronie nie wyswietla. Wiesz jak mi pomóc????
Szymek128

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart