Produkt jako zip

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Produkt jako zip

Postprzez covalic » 10 mar 2013, o 23:39

Witam, właśnie postawiłem OC 1.5.5.1, wszystko ustawiłem po swojemu. Jako że w ofercie mam wyłącznie produkty w formie paczek zip chciałem je pododawać za pomocą sklepowego uploadera katalog/pobrania. I tu pojawił się problem. Sklep akceptuje wyłącznie grafiki wszelkiej maści, przy zipie czy rarze mam błąd. W ustawieniach system/ustawienia/serwer nic nie zmieniałem. Będę wdzięczny za okazaną pomoc.
covalic

Re: Produkt jako zip

Postprzez schematx.pl » 11 mar 2013, o 09:51

Należy przejść do menu System-> Ustawienia wybrać polecenie [Edytuj] i przejść do zakładki Serwer. W zakładce serwer odszukaj pozycje "Dozwolone rozszerzenia plików:" i "Dozwolone typy MIME:"
w polu edycyjnym "Dozwolone rozszerzenia plików" dodaj; rar,RAR,zip,ZIP, - ważne jest aby były w oddzielnych linijkach, no i z dużych i z małych liter bo różne programy do pakowania różnie zapisują format a dla serwera duże i małe znaki to ogromna różnica. Następnie w polu edycyjnym "Dozwolone typy MIME" dodaj; application/x-rar-compressed,application/zip,application/octet-stream - tak samo jak poprzednio każde w oddzielnej linijce.
teraz zapisz ustawienia i gotowe.
schematx.pl

Postprzez covalic » 11 mar 2013, o 11:01

Nie wiem o co chodzi ale wcześniej dodawałem już 'z dużej litery'. Fakt faktem - podziałało. Wielkie dzięki za pomoc.
covalic

Postprzez schematx.pl » 11 mar 2013, o 13:07

bo ważne są typy MIME, bez odpowiednich wpisów w tej rubryce samo dodanie rozszerzeń nic nie da.
schematx.pl

Postprzez covalic » 11 mar 2013, o 16:20

Wczoraj pół nocy szukałem rozwiązania na angielskojęzycznym supporcie i nic nie znalazłem. Z tego co napisałeś dodałem ZIP i RAR oraz application/octet-stream.
covalic

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart