Problem z ilo?ci? szt. HELP

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Problem z ilością szt. HELP

Postprzez collor » 23 maja 2011, o 13:12

Witam.

Proszę o pomoc, lub sugestię jak można rozwiązać problem dot. ilości szt. danego produktu.
Dokładniej:

* w sklepie wprowadzam np: produkt, który w opcjach ma rozmiarów kę S/M/L
* w opcjach tego produktu ustawiam dla rozmiaru S - ilość szt. 100 M - ilość szt. 50 L - ilość szt. 20 (odejmij z magazynu TAK)
* w produkcie jego danych ustawiam minimalna ilość zamówienia 1 szt. / maksymalna 10szt. / ilość (??) (odejmij z magazynu TAK)

Jaką liczbę powinienem podać w opcjach " Dane" przy ilości szt. i czy tam powinno być zaznaczone odejmij z magazynu, jak to powinno być poprawnie ustawione by system widział że sprzedaje np 2szt. koszulki rozmiar L lub S. Co gorsze w jaki sposób mogę sprawdzić ile pozostało mi jeszcze rozmiarów S/M/L bez wchodzenia w każdy produkt? Bo na karcie z listą produktów widnieje tylko liczba ilość (ale ilość z zakładki "Dane" a nie z zakładek z dodatkowymi cechami takimi jak rozmiar S/M/L)

Proszę o sugestie jak taki produkt powinien być ustawiony.
biuro@collor.pl lub odp. na forum.
collor

Re: Problem z ilością szt. HELP

Postprzez cinek » 1 cze 2011, o 23:36

Mam ten sam problem nie mogę tego rozkminić na jakiej zasadzie robić z tym magazynem i ilościami..

Może ktoś to w jasny sposób wyjaśnić ?? :|
cinek

Re: Problem z ilością szt. HELP

Postprzez kat » 2 cze 2011, o 21:00

u mnie to wygląda tak:

ilość w danych: 100 szt

opcja A: 100 szt
opcja B: 100 szt
opcja C: 100 szt

kupiono 1 x A, 2 x B, 1 x C. Ilość na stanie po zakupach: 96 (z dane).

Myślę, że najważniejszą liczbą jest ta podana w danych, resztę można podać z kosmosu...
kat

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart