Problem z adresem przy sk?adaniu zam?wienia

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Problem z adresem przy składaniu zamówienia

Postprzez ymcmbiznes » 22 mar 2013, o 10:43

Witam, mój sklep mieści się pod adresem

http://www.bajzelshop.pl/

Problem polega na tym że gdy dodajemy produkt do koszyka jako już zarejestrowany użytkownik (nie ma możliwości zakupu dla niezarejestrowanych użytkowników), gdy użytkownik w koszyku ma wybrać adres dostawy to adres który podał przy rejestrowaniu nie wchodzi i wywala mi błąd.

o co chodzi? jak to naprawić?
jeśli ktoś jest w stanie mi pomoc będę bardzo wdzięczny. śmiało można założyć na sklepie fikcyjne konto i kupić dostępną koszulkę i postarać się ją zamówić.

POMOCY!
ymcmbiznes

Re: Problem z adresem przy składaniu zamówienia

Postprzez adikon.oc » 22 mar 2013, o 10:50

Witam

A wiadomo jaki to błąd?

pozdrawiam
Adrian
adikon.oc

Postprzez schematx.pl » 22 mar 2013, o 11:02

po pierwsze przy rejestracji masz błąd:
Kod: Zaznacz cały
Notice: Undefined index: approval in /catalog/model/account/customer.php on line 14
Notice: Undefined index: approval in /catalog/model/account/customer.php on line 30
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:100) in /system/engine/controller.php on line 28
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:100) in /system/engine/controller.php on line 29

po drugie w zamówieniu wywala błąd:
Kod: Zaznacz cały
SyntaxError: JSON.parse: unexpected character
<b>Notice</b>: Undefined index:  company_id_display in <b>/catalog/controller/checkout/payment_address.php</b> on line <b>144</b>
<b>Notice</b>: Undefined index:  tax_id_display in <b>/catalog/controller/checkout/payment_address.php</b> on line <b>149</b>

pierwszy błąd dotyczy stanu zatwierdzenia konta...i braku zdefiniowanej funkcji " approval" - więc zgaduję że instalowałeś jakieś modyfikacje które nie pasują do twojej wersji OC, ale jeśli konto zostało aktywowane to chwilowo odstawmy ten problem na bok...
drugi jest problem z zamówieniem; błąd mówi nam że system OC chce wyświetlić w adresie zamówienia informację "company_id" która nie jest zdefiniowana w kontrolerze i taka sama sytuacja tyczy się funkcji "tax_id" - zgaduję więc że masz zainstalowany jakiś dodatek/szablon który jest niezgodny z opencart 1.5.4.1
schematx.pl

Postprzez ymcmbiznes » 22 mar 2013, o 11:06

to co powinienem zrobić?
możesz mi jakoś pomoc?
ciężko mi powiedzieć czy coś jest zainstalowane co nie pasuje do tej wersji i co teraz?
ymcmbiznes

Postprzez schematx.pl » 22 mar 2013, o 11:37

masz niestandardowy wygląd strony, może na początek wejdź w ustawienia sklepu: System > Ustawienia > [Edytuj] i przejdź do zakładki sklep. W zakładce sklep wybierz szablon Domyślny (default) i zapisz.
Sprawdź czy problem z zamówieniem się pojawia... jeśli się nie pojawia winny jest szablon i w nim bedzie trzeba dokonać poprawek.
schematx.pl

Postprzez ymcmbiznes » 22 mar 2013, o 11:44

zmieniłem i problemy (oba i ten z rejstracaja i zamawianiem) nadal jest tak samo jak było

z tym że gdy próbujesz założyć konto i wszystko wypełnisz, wyskakuje błąd (Notice: Undefined index: approval in /catalog/model/account/customer.php on line 14
Notice: Undefined index: approval in /catalog/model/account/customer.php on line 30
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:100) in /system/engine/controller.php on line 28
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:100) in /system/engine/controller.php on line 29)

jednak i tak na podany mail i hasło można się zalogować po tym błędzie, w senie wyskakuje błąd klikam ok i jeszcze raz załóż konto i okazuje się że pod tym mailem konto już jest.

przy składaniu zamówienia jeśli zaznaczymy opcje podania innego adresu wtedy da się kupić produkt

co teraz? POMOCY!

pozdrawiam
ymcmbiznes

Postprzez schematx.pl » 22 mar 2013, o 11:47

no to znaczy że problem jest gdzieś głębiej, zmień szablon z powrotem. Teraz powiedz mi czy masz zainstalowane jakieś dodatki albo co zmieniałeś w systemie?
schematx.pl

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart