Raporty Zam?wie? prosz? o pomoc....

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Raporty Zamówień proszę o pomoc....

Postprzez Sfix1 » 1 wrz 2012, o 18:22

Witam serdecznie
Mój problem istnieje w tym że w wersji 1.5.3.1 praktycznie najnowszej nie wyświetlają się żadne raporty
Raporty > Sprzedaż > Zamówienia
Raporty > Pordukty > Zakupione
Raporty > Klienci > Zamówienia
Utworzyłem klienta i zakupiłem produkt z wyborem płatności Płatność przy odbiorze i uzyskałem komunikat, że Zamówienie zostało sfinalizowane.
Niestety nie widzę żadnych raportów PA, które powinien ten skrypt spełniać.Zastanawiam się czy wogóle może sklep na takim skrypcie funkcjonować skoro nie widać żadnych konkretnych informacji na temat zamówień.Nie wiem być może trzeba coś zaznaczyć, lecz przeszperałem internet kilka godzin na ostro i nic nie znalazłem. Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii ... Pracowałem nad całym sklepem bardzo dużo czasu, lecz bez takich raportów nic się nie da zrobić.
Proszę o jakąś pomoc bo przecież sklep musi wiedzieć co i kto zamówił. Bez tego wszystko traci sens.
Z góry Dziękuję za każdą informację na temat zamówień.
Sfix1

Re: Raporty Zamówień proszę o pomoc....

Postprzez adikon.oc » 1 wrz 2012, o 21:44

korzystam dokładnie z tej wersji i nie mam takich problemów
wszystkie raporty mi pokazuje
adikon.oc

Postprzez Sfix1 » 1 wrz 2012, o 23:09

Czy jest coś co mógłbyś mi doradzić co mogógłbym zrobić w takiej sytuacji?
Zastanawiam się czy pobrałem jakąś niewłaściwą paczkę czy to czegoś innego wina...tak samo po zakupieniu czegoś w menu użytkownika w historii zamówień nic nie wyświetla.Nie wiem co mam zrobić czy na nowo stawiać skrypt czy kwestia jakiegoś pliku.
Dzięki z góry i dzięki za info.
Sfix1

Postprzez adikon.oc » 2 wrz 2012, o 09:43

zmieniałeś coś w plikach?
w ogóle masz coś zapisanego w logach (pokazuje jakieś błędy)?
adikon.oc

Postprzez Sfix1 » 2 wrz 2012, o 14:04

Już jest wszystko OK dziękuję Ci za informację. Coś mi się stało z bazą danych. Nie będę tutaj tłumaczyć. Myślę, że temat jest do zamknięcia. Pozdrawiam! Mistrzu Forum :D
Sfix1

Postprzez M_krzych » 2 paź 2013, o 15:54

Sfix1 napisał(a):Już jest wszystko OK dziękuję Ci za informację. Coś mi się stało z bazą danych. Nie będę tutaj tłumaczyć. Myślę, że temat jest do zamknięcia. Pozdrawiam! Mistrzu Forum :D

Odgrzewam temat bo mam podobny problem. W PA nie widać HISTORII ZAMÓWIEŃ KLIENTA.
M_krzych

Postprzez staniapl » 2 paź 2013, o 16:14

W czystej instalacji, bez żadnych modyfikacji, poprawnie zainstalowany system OpenCart działa zawsze dobrze. Proponuje reinstal ?
staniapl

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart