Komunikat w menu profilu klienta

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Komunikat w menu profilu klienta

Postprzez sylwekb » 2 paź 2013, o 14:20

Witam
Jak ustawić aby po zalogowaniu w menu konkretnego klienta pojawiał się komunikat?
np. Prenumerata jest wykupiona na 3 miesiące, 6 miesięcy, 12 miesięcy.
Chodzi o to, że chcę uruchomić dla użytkowników prenumeratę gazety w formacie PDF.
Chciałbym aby po zalogowaniu w swoim profilu mieli taką informację.
sylwekb

Re: Komunikat w menu profilu klienta

Postprzez staniapl » 2 paź 2013, o 16:17

'Suchą informację' możesz wkleić do

catalog/view/theme/SZABLON/template/account/account.tpl

Tylko co Ci ze statycznej informacji, potrzeba jeszcze wyciągnąć informacje jaką prenumeratę dany klient wykupił.
staniapl

Re: Komunikat w menu profilu klienta

Postprzez sylwekb » 3 paź 2013, o 13:40

Dziękuję za odpowiedź
Tylko jak rozumiem u wszystkich w profilu pojawi się ten sam komunikat, a ja chciałbym aby klienci, którzy wykupią prenumeratę na
3 miesiące chciałbym aby w profilach mieli np Prenumerata wykupiona na 3 miesiące, klienci, którzy wykupią prenumeratę na
6 miesięcy chciałbym aby w profilach mieli np Prenumerata wykupiona na 6 miesięcy, klienci, którzy wykupią prenumeratę na rok chciałbym aby w profilach mieli np Prenumerata wykupiona na rok. Nie wiem jak to zrobić aby było uzależnione od danego klienta.
Utworzyłem sobie grupy klientów
Prenumerata roczna
Prenumerata półroczna
Prenumerata kwartalna
Default mam wszystkich klientów, którzy kupują pojedynczo i którzy nie chcą prenumeraty.
sylwekb

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart