zmina ilo?ci wy?wietlanych produkt?w w kategori - OC 1.5.5.

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

zmina ilości wyświetlanych produktów w kategori - OC 1.5.5.

Postprzez Marcc » 12 wrz 2013, o 15:08

Witam

nie potrafię znaleźć ni w panelach ni w kodzie... chcę by na stronie z produktami dla danej kategorii wyswietlały się tylko i wyłącznie dwa duże zdjęcia w wierszu, a nie jak to jest domyślnie kilka...
(obecnie 4; celowo wyrzuciłem linki do kategori, które wyświetlały się po lewej stronie, przedtem wyswietlały się 3 produkty w wierszu)... i czuję się jakbym szukał wiartu w polu...

do tego dochodzi też fakt iż OC ignoruje wpisaną wielkość foto dla produktów w kategorii... obecnie 400 x 400 px i nic uparcie 80 x 80 px :(

dziękuję za pomoc...
Marcc

Re: zmina ilości wyświetlanych produktów w kategori - OC 1.5

Postprzez pozpoz » 12 wrz 2013, o 16:57

Jednym z rozwiązań (nie wiem czy najlepszym) może być CSS i podać odpowiednią szerokość diva produktu.
pozpoz

Postprzez Marcc » 16 wrz 2013, o 13:33

nie ma możliwości ustawienia tego parametru na "sztywno" wpisując w PHP'a, że ma być np 2 i już...
czy też w panelach ...

to straszna skucha... z tego co czytałem na forum... można tak było zrobć we wcześniejszch wersjach...
Marcc

Postprzez staniapl » 16 wrz 2013, o 14:26

Marcc napisał(a):to straszna skucha... z tego co czytałem na forum... można tak było zrobć we wcześniejszch wersjach...

Nie można było.

Ustaw wielkość zdjęcia w Ustawienia > Obrazy

następnie ustaw w CSS odpowiednią szerokość.

-edit-

podaj linka - dostaniesz rozwiązanie
staniapl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart