Prenumerata w sklepie opartym na Opencart czy to mo?liwe?

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Prenumerata w sklepie opartym na Opencart czy to możliwe?

Postprzez sylwekb » 23 sie 2013, o 17:30

Witam, mam sklep w którym sprzedaję gazety pobierane w formacie PDF, płatność odbywa się przez moduł SMS premium autorstwa Pana Daniela Miary https://3dstudiopro.com/sms-premium-dla-opencart.html spisuje się bardzo dobrze.
Czy jest jakaś możliwość aby klienci, którzy się zdecydują na prenumeratę mieli możliwość wykupienia prenumeraty za cały rok z góry dla co tydzień wydawanych gazet aby nie musieli co tydzień wpisywać tych kodów do operatora? Dla klientów, którzy ją wykupią klienci automatycznie dostawaliby PDF na e-maila. Czy to jest możliwe? Jeśli tak to jak to zrobić? Jeśli jest potrzebny jakiś dodatkowy moduł bardzo proszę o podanie na niego namiarów.
sylwekb

Re: Prenumerata w sklepie opartym na Opencart czy to możliwe

Postprzez pozpoz » 28 sie 2013, o 14:47

A zwykła opcja z Selectem do wyboru ilości miesięcy prenumeraty i dodatkową kwotą za kolejne miesiące?
pozpoz

Postprzez sylwekb » 28 sie 2013, o 23:10

W nowej wersji 1.5.6 jest coś takiego jak Płatności cykliczne umożliwiają realizowanie takich prenumerat tylko nie wiem jak podłączyć do tego przelewy kierowane bezpośrednio na konto bankowe, bo gazetki kupowane pojedynczo w formacie pdf jak już wcześniej napisałem mam płatne SMS-em.

Powtarzające kwoty są obliczane przez częstotliwość i cykle.
Na przykład w przypadku korzystania z częstotliwości "tydzień" i cykl "2", a użytkownik będzie rozliczany co 2 tygodnie.
użytkownik dokona płatności, należy ustawić na 0, jeśli chcesz płatności, dopóki nie zostaną anulowane.
sylwekb

Postprzez sylwekb » 28 sie 2013, o 23:41

Tylko nie mogę znaleźć nigdzie na forach jak ustawić aby dla tego elementu była możliwość płatności przelewem tylko na konto bankowe. Jak rozumiem przelew cykliczny np przy prenumeracie za rok z góry miałbym np 52 numery x 1,40 zł, półrocznej np 26 x 1,60 zł, kwartalnej 12 x 1,80 zł i suma z tych działań powinna trafić na konto bankowe.
Klienci po opłaceniu w czasie trwania prenumeraty będą mogli pobierać pliki w formacie PDF.
sylwekb

Postprzez staniapl » 29 sie 2013, o 12:11

Nie wiem czy spełni Twoje oczekiwania,

http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=10585

służy do sprzedaży biuletynów itp. :)
staniapl

Postprzez sylwekb » 29 sie 2013, o 14:15

Czy w tym rozbudowanym komponencie jeśli dobrze zrozumiałem płatność odbywa się tylko przez konto PAYPAL?
Nie każdy ma konto PAYPAL. Chciałbym aby po zakupie klient dokonał przelewu bezpośrednio ze swojego konta bankowego na konto sklepu. Czy ktoś wie czy tak można ten dodatek skonfigurować?
sylwekb

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart