Sklep dla nievatowca chwilowo

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Sklep dla nievatowca chwilowo

Postprzez freebox » 26 sie 2013, o 20:50

Witam,
mam pytanie, czy instalował już ktoś sklep dla osoby będącej nievatowcem tak, aby potem nie było problemu w momencie wejścia sklepu w vat?

- po pierwsze nie może być w pierwszym etapie 3 pozycji netto + vat = brutto, tylko jedna kwota
- po drugie po wejściu w vat dodanie stawek nie powinno wpłynąć na historię kwot sprzedaży sprzed vat dla tych samych towarów.

W tym kontekście w pierwszym okresie lepiej nie dodawać stref i stawek vat, czy lepiej dać jedną stawkę 0% i ukrywać zbędne pozycje dalej stylami? Po wejściu w vat wszystko będzie na 23%
freebox

Re: Sklep dla nievatowca chwilowo

Postprzez pozpoz » 28 sie 2013, o 14:40

Nie jestem pewien, ale chyba lepiej ustawić najpierw jako 0% a później gdy już będzie vatowcem skopiować te produkty i w nowych kopiach ustawić 23%, ale ja w OC jestem nowy, więc mogę się mylić ;)
pozpoz

Postprzez staniapl » 28 sie 2013, o 15:53

Ustawić klasę podatkową na 0% i ustawić ją do produktów.

Później wystarczy zmienić na 23% - i gotowe wcześniejsze transakcje zostaną z 0%.
staniapl

Postprzez freebox » 30 sie 2013, o 01:56

staniapl napisał(a):Ustawić klasę podatkową na 0% i ustawić ją do produktów.
Później wystarczy zmienić na 23% - i gotowe wcześniejsze transakcje zostaną z 0%.

Dzięki, właśnie testowalem ustawienie kwotowe podatku na 0zł i jest OK. Dobrze, że historia się nie zmieni potem.
Do tego "span.price-tax{display:none;}" na teraz i pasuje :)
freebox

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart