Problem z j?zykiem

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Problem z językiem

Postprzez Mooderf Moops » 13 sie 2013, o 17:10

Cześć, mam problem, przy instalacji języka Polskiego coś namieszałem w nazwach plików i teraz nawet nie wiem co wpisałem błąd to oczywiście "Notice: Error: Could not load language polish! in /home/nete/domains/localhost/public_html/system/library/language.php on line 39Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nete/domains/localhost/public_html/index.php:102) in /home/nete/domains/localhost/public_html/system/library/currency.php on line 45" szukałem problemu w google było parę rozwiązań niestety dla mnie nie skutecznych. Dowiedziałem się tyle, że skrypt szuka pliku najgorsze jest to, że namieszałem w nazwach o czym już pisałem. Moje pytanie brzmi:

Jak mogę ustawić język domyślny angielski tak jak było wcześniej bez dostępu do panelu admina? Zmiana domyślnej "1" przez phpmyadmin nie działa..
Mooderf Moops

Re: Problem z językiem

Postprzez schematx.pl » 13 sie 2013, o 17:31

phpmyadmin -> przejdź do tabeli setting (prefix_setting) w tejże tabeli w kolumnie KEY odnajdź pozycję config_admin_languagei zmień wartość w kolumnie value z pl na en
schematx.pl

Postprzez Mooderf Moops » 13 sie 2013, o 18:33

U mnie domyślnie było ustawione na EN a i tak poszukuje pliku Polskiego po wpisaniu PL brak reakcji po wróceniu do EN brak reakcji..

Jakieś inne pomysły może ?:)
Mooderf Moops

Postprzez schematx.pl » 13 sie 2013, o 22:12

jeśli masz w systemie oba foldery z językami + jeśli są one w tabeli languages + jeśli masz ustawione to co opisałem wyżej to musi odpalić angielski. zmiana wartości config_admin_language jest równoznaczna ze zmianą języka.
sprawdź zatem na wszelki wypadek tabelę language (prefix_language) czy masz tam język angielski dodany i czy w kolumnie code języka angielskiego znajduje sie identyfikator en czy w kolumnach directory i filename masz odpowiednie nazwy wpisane.

nie masz przypadkiem wrzuconych 2 baz danych w jednej? i konfiguracja nie odnosi się przypadkiem do innej niż ta którą modyfikowałeś?
schematx.pl

Postprzez Mooderf Moops » 14 sie 2013, o 00:44

Śmiga :D. Dzięki wielkie :)
Mooderf Moops

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart