Nie zapisuj? si? zam?wienia

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Nie zapisują się zamówienia

Postprzez mk89 » 25 lip 2013, o 15:20

Witajcie

Mam następujący problem, gdy składam zamówienie w sklepie wszystko przechodzi poprawnie, dostaję maila w którym również sa puste tagi (http://scr.hu/11ew/oq61r), jednak zamówienia nie widać w PA, ani w panelu klienta...o co chodzi?

Pozdrawiam
mk89

Re: Nie zapisują się zamówienia

Postprzez mk89 » 25 lip 2013, o 17:23

Dobra wiem o co chodzi ale nie wiem jak to naprawić :)

w PA zamówienia wyświetlają się jako "brakujące zamówienia", gdy dodam do tego zamówienia NIP i REGON klienta to zamówienie zostało przyjęte, dodam że grupa klientów ma wyłączony obowiązkowy nip i regon

jak to naprawić :)?
mk89

Re: Nie zapisują się zamówienia

Postprzez schematx.pl » 27 lip 2013, o 10:24

po pierwsze jaka wersja OC? po drugie jakie masz doinstalowane dodatki? po trzecie wgraj ponownie wszystkie pliki systemu bo możliwe że Twój klient FTP pominął coś bez twojej wiedzy. Przejdź też do ustawień w panelu administracyjny do zakładki Grupy klientów i przy domyślnej grupie odznacz opcję wymagania numeru NIP/REGON.
schematx.pl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart