Jak usun?? (Waga: 0.00) z opcji dostawy

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Jak usunąć (Waga: 0.00) z opcji dostawy

Postprzez medator » 19 lip 2013, o 09:17

Witam
Chcialem sie dowiedziec jak usunac wpis pokazujacy wage danego produktu przy ustalaniu opcji dostawy towaru - tak aby klient nie widzial faktycznej wagi produktu podczas wyboru opcji dostawy. Koszystam z modulu wbudowanego w opencarta (wysylka wg. wagi).

Prosze o pomoc i konstruktywne odpowiedzi.
medator

Re: Jak usunąć (Waga: 0.00) z opcji dostawy

Postprzez medator » 21 lip 2013, o 11:03

Tak sie zastanawiam po co ludzie tworzą takie fora skoro nikt nie potrafi odpowiedziec na zadne pytanie a tym samym pomoc. Sa sytuacje w ktorych uzyskuje sie odpowiedz :( aczkolwiek nie taka jaka pytajacy chcialby uslyszec, gdyz zazwyczaj jest to "poszukaj na forum" albo "istnieje google" - masakra.

Szkoda wogóle sobie nerwow szarpac.
medator

Postprzez staniapl » 21 lip 2013, o 11:58

Kolego nie frustruj się tutaj, bo to lenistwo.

Panel Admina > ustawienia > jest opcja pokazuj wagę koszyka.

wystarczy przejrzeć dokładnie opcje w PA.
staniapl

Postprzez medator » 4 wrz 2013, o 21:54

Wcale się nie forsuje. Tą opcję to już dawno wyłączyłem. I w dalszym ciągu przy realizacji zamówienia wyświetla mi wagę danego towaru.
medator

Postprzez adikon.oc » 5 wrz 2013, o 08:04

medator napisał(a):Wcale się nie forsuje. Tą opcję to już dawno wyłączyłem. I w dalszym ciągu przy realizacji zamówienia wyświetla mi wagę danego towaru.

Witam

W panelu admina wyłącza się pokazywanie wagi w koszyku a nie w metodzie wysyłki.
Aby waga nie pokazywała się w 'wysyłka wg. wagi' to edytuj plik catalog/model/shipping/weight.php
i to (u mnie linia 44)
Kod: Zaznacz cały
'title'        => $result['name'] . '  (' . $this->language->get('text_weight') . ' ' . $this->weight->format($weight, $this->config->get('config_weight_class_id')) . ')',

zamień na
Kod: Zaznacz cały
'title'        => $result['name'],

pozdrawiam
Adrian
adikon.oc

Postprzez medator » 13 wrz 2013, o 09:35

Dziki wielkie :)
medator

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart