Problem z galeri? zdj?? produkt?w

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Problem z galerią zdjęć produktów

Postprzez crackps » 10 maja 2013, o 10:46

Witam
Mam problem z którym juz od paru dni nie moge sobie poradzic.
Nie wiem co zrobiłem, ale zdjęcia produktów nie ładują mi się poprawnie.
Mianowicie, 1 zdj główne jest ok, przelaczajac na kolejne wyswietla mi sie tylko miniaturka zamiast pelnowymiarowego.
Zoom dziala wowczas ok, jednak wlaczajac pelnyekran dla zdjecia(powiekszajac je) nie mam mozliwosci przelaczania
miedzy zdjeciami (next, prev)

Wrzucam link do stronki i produktu, aby latwiej mozna bylo zrouzmiec istote problemu:
http://sklepetui.pl/etui-dedykowane.htm ... zarne.html

Z góry dzięki za każdą pomoc, ew jakas podpowiedz. Nie mam juz pomysłow w glowie...

Pozdrawiam
Piotrek
crackps

Re: Problem z galerią zdjęć produktów

Postprzez schematx.pl » 10 maja 2013, o 13:26

zaloguj się do panelu administracyjnego, przejdź do System > Ustawienia > [ Edytuj ] > następnie w zakładce Obrazy, znajdź opcję "Wymiary dodatkowego zdjęcia produktu" tam ustawiasz wartość taką jak w "Wymiarach zdjęcia powiększonego", zapisujesz i gotowe.
schematx.pl

Re: Problem z galerią zdjęć produktów

Postprzez w3m » 11 maja 2013, o 13:26

Poszczegółny skrypty js czasem się nie lubią. Zwłaszcza jak operują na tych samych identyfikatorach i klasach. Do zarządzania wyświetlaniem masz obecnie colorbox'a i cloud zooma. Zdecyduj się bo ten tandem może działać randomowo w zależności co prędziej zinterpretuje przeglądarka.

Ahaa - i taka sugestia - zdefiniuj sobie z-index dla tego zooma bo lekko ucina z prawej strony.
w3m

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart