Problem z zam?wieniami i ?ciaganiem produkt?w ze stanu..

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Problem z zamówieniami i ściaganiem produktów ze stanu..

Postprzez mikaxx » 5 kwi 2013, o 08:54

witam ,właśnie zauważyłam ze jak ktoś kupi produkt w sklepie to sklep nie ściąga tego ze stanu, dziwne.... To jest chyba błąd?
poza tym myślałam ze opcje są po to aby rozgraniczyc w jakim kolorze jakie rzeczy są dostępne a kolega zrobił mi test i kupił 2 szare spodenki a w tym kolorze była dostepna tylko w jedna para:/ Dopiero jak w danych produktu zmienię ilosc całkowitą na 1 to można kupic tylko jeden produkt w jednym kolorze. ale i tak nie ściąga tego ze stanów.

Poza tym jak składam zamowienie i daję odbiór osobisty , płatnośc przelewem to status zamowienia się pokazuje w mailu że Anulowany... co z tym zrobic? :/
Uhm proszę o pomoc..
mikaxx

Re: Problem z zamówieniami i ściaganiem produktów ze stanu..

Postprzez schematx.pl » 5 kwi 2013, o 09:21

Niestety opencart ma bardzo mało opcji jesli chodzi o atrybuty produktów; funkcja OPCJE bardziej nadaje sie się do określania dodatków do produktu (w fazie produkcyjnej) ale już nie bardzo do rozdzielenia produktów o różnych atrybutach. I tu można by zainstalować oddzielny moduł do zarządzania ilością opcji ale nie znam darmowych, wiec pozostaje rozdzielić każdy kolor jako osobny produkt.
schematx.pl

Postprzez mikaxx » 5 kwi 2013, o 09:32

Oj udało się jednak. Miałam zaznaczone w opcjach produktów - Ujemna dostępnośc zamowienia na NIE. Oraz w opcjach to samo też na NIE. i Nie ściagało a jak zmieniłam to działa :)
mikaxx

Postprzez schematx.pl » 5 kwi 2013, o 09:41

Ja akurat nie używam "opcji" ale z tego co ktoś na forum pisał i tak można zamówić większą ilość danej opcji niż wartość określona w ustawieniach produktu. Sprawdź dla pewności
schematx.pl

Postprzez mikaxx » 5 kwi 2013, o 09:43

właśnie sprawdziłam, działa super :)
mikaxx

Postprzez PiterEL » 5 kwi 2013, o 12:55

Ja sprawdziłem. Mam ustawione Ujemna dost zamówienia na TAK i miałem dostepone 2 szt produktu. Kliknalem 3 sztuki jako zamówienie to do koszyka wrzucilo ale nie można było zamowic. Pojawial się komunikat aby skontaktować się z administracja...
PiterEL

Postprzez mikaxx » 5 kwi 2013, o 12:58

no dokładnie o to mi chodzi. Takie zabezpieczenie jest wystarczające :)
mikaxx

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart