Witam
Rozwiązałem problem dzięki Tobie no i sugestiom Daniela twórcy Opencart. Wystarczyło właściwie zmienić adres mojego sklepu w panelu Opencart z
http://... na
http://. Nie zmieniłem config.php w admin na serwerze jak sugerowałeś, bo wtedy jak IE pyta się, czy wyświetlać tylko zawartość kodowana czy nie. Oczywiście podświetlone jest domyślnie, żeby wybrać, że tylko kodowaną. Jeśli klient tak wybierze, to wtedy znika grafika, która kodowana nie jest. ale znika tylko grafika, która nie pochodzi z foldera Opencart tylko innego, z foldera Prestashop, dokąd prowadzi wiele linków z moich stron. Tak miałem kiedyś zrobione, bo wszystkie moje sklepy były w Prestashop, więc wrzuciłem całą grafikę do jednego worka. Mam nadzieję, że jak wrzucę całą grafikę do 'image' w Opencart, to wtedy będę mógł wyłączyć kodowanie grafiki w SSL jak sugerowałeś i wtedy grafika nie będzie znikać np gdy ktoś przejdzie do Checkout. Ale to zrobię w ciągu dnia.
Bardzo się cieszę, że mogłem Cie tu spotkać i liczyć na Twoją pomoc w tych pierwszych chwilach mojego obcowania z Opencart. Bardzo to sobie cenię. Dziękuję.
Musisz być wielkim entuzjastą Opencart. Ciekawe za co Ty cenisz Opencart? Moją uwagę zwrócił napierw szata graficzna Opencart, bo jest to coś, co się rzuca od razu w oczy jak widzisz po raz piewszy. Sklep nawet w domyślnym Theme wygląda profesjonalnie, czego nie mogę powiedzieć o Prestashop. Potem jak zacząłem zgłebiać panel administracyjny stwierdziłem, że jest bardzo intuicyjny, logiczny i przyjazny. Szereg interesujących rozwiązań przy wyborze Opencart był oczywiście kluczowy. Mam nadzieję, że więcej problemów nie będzie. Jestem już zmęczony problemami natury technicznej sklepu. Prestashop mnie bardzo zmęczył. Na koniec faktury przestały mi zupełnie działać. Może to się zmieni. Podziliłem się moimi uwagami z Dominique, jednym z twórców Prestashop. Zgodził się ze mną w dużej mierze. O części problemów, np. wynikającymi z braku wsparcia dla kodowania utf-8 i wynikającymi z tego problemami dla polskiego użytkownika (brak polskich czcionek w fakturach PDF) wogóle nie wiedział.
Życzę Ci miłego dnia.
Mój będzie bardzo miły, bo zaczynam rozumieć Opencart.
Do następnego razu!
PS. bardzo się cieszę, że jest to Forum.