Zamiast brutto ceny netto do czasu zam?wienia?

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Zamiast brutto ceny netto do czasu zamówienia?

Postprzez etienet » 5 mar 2013, o 02:03

Witam, mam tego typu problem, ustawiłem sobie vat 23% na artykuły. Przy pierwszym wejściu na stronkę sklepu cenny są netto. Przy złożeniu pierwszego zamówienia ceny w całym sklepie nagle się robią na ceny brutto czyli takie jakie powinny być od samego początku. Nie wiem jak ustawić aby od startu wejścia na stronę ceny wyświetlały się w raz z doliczonym podatkiem proszę o pomoc.

Wersja skryptu 1.5.4
etienet

Re: Zamiast brutto ceny netto do czasu zamówienia?

Postprzez etienet » 5 mar 2013, o 09:51

etienet napisał(a):Witam, mam tego typu problem, ustawiłem sobie vat 23% na artykuły. Przy pierwszym wejściu na stronkę sklepu cenny są netto. Przy złożeniu pierwszego zamówienia ceny w całym sklepie nagle się robią na ceny brutto czyli takie jakie powinny być od samego początku. Nie wiem jak ustawić aby od startu wejścia na stronę ceny wyświetlały się w raz z doliczonym podatkiem proszę o pomoc.

Wersja skryptu 1.5.4

@ Przepraszam za post pod postem ale nie mogę już edytować tego wyżej.
Problem został rozwiązany. Miałem źle ustawioną konfigurację sklepu.
etienet

Re: Zamiast brutto ceny netto do czasu zamówienia?

Postprzez schematx.pl » 5 mar 2013, o 09:57

System -> Ustawienia -> Edytuj -> Opcje-> Podatek ->

Wyświetlaj ceny z podatkiem : TAK
Domyślny podatek: Lokalny/Sklepu
Domyślny podatek klienta: Lokalny/Sklepu
schematx.pl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart