Komunikat o dodaniu do koszyka z b??dem / z?e wy?wietlanie.

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Komunikat o dodaniu do koszyka z błędem / złe wyświetlanie.

Postprzez Saiti » 11 lut 2013, o 20:55

Witajcie, moi nowi przyjaciele ;) Szczęśliwą drogą napotkałem skrypt OpenCart i czym prędzej przystąpiłem do budowy sklepu. Kupiłem szablon i zacząłem tworzyć. I tworzę, tworzę, napotykam błędy (bo podobno tylko ten, co nic nie robi, błędów nie popełnia :) ), rozwiązuję je, aż błąd mnie zaskoczy i nie wiem jak się do niego zabrać. Mam pierwszy taki błąd:

Obrazek

Komunikat, gdy kliknę "KUP" celem dodania produktu do koszyka. Chyba czegoś brakuje. Czego?

Szablon to ModernStore z themeforest. Do podglądu tutaj: http://themeforest.net/item/modernstore ... iew/160727 kliknijcie na "add to cart" - jak widać, u nich działa. U mnie od początku (w każdym razie od kiedy to zauważyłem) coś nie śmiga. Jak to podejść?

Z góry serdecznie dziękuję!
Pozdrawiam,
Mariusz ;)
Saiti

Re: Komunikat o dodaniu do koszyka z błędem / złe wyświetlan

Postprzez adikon.oc » 11 lut 2013, o 23:34

szybciej będzie jak podasz adres strony do swojego sklepu a nie do thema jaki kupiłeś
adikon.oc

Postprzez Saiti » 12 lut 2013, o 14:52

Saiti

Postprzez adikon.oc » 12 lut 2013, o 15:24

odrazu lepiej :)

teraz wrzuć tutaj zawartość pliku catalog/language/polski(lub polish)/checkout/cart.php
a dokładnie chodzi mi o to tłumaczenie z
Kod: Zaznacz cały
$_['text_success']

edit: albo w sumie odrazu zamień na
Kod: Zaznacz cały
$_['text_success']           = 'Sukces: Dodałeś <a href="%s">%s</a> do <a href="%s">koszyka</a>!';
adikon.oc

Postprzez Saiti » 12 lut 2013, o 21:03

Było tak:

Obrazek

Kolega adikon.oc podał rozwiązanie problemu, od razu po odczytaniu przystąpiłem do poprawki błędu. Zastosowałem się do jego instrukcji i teraz jest tak:

Obrazek

Czyli błąd został naprawiony za pomocą kolegi adikon.oc!

Dziękuję Ci bardzo! Było to proste, niemniej jednak na wprost nieosiągalne dla świeżego użytkownika ;) Bardzo dziękuję, jeszcze raz! Problem rozwiązany, kolego! ;)
Saiti

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart