przez avada » 5 sie 2014, o 21:32
Dzień dobry.
Jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o OpenCart i być może pytam o rzecz prostą, lub gdzieś wyjaśnioną, a wyjaśnienia nie potrafiłem znaleźć.
Potrzebuję ustawić zależność w wysyłce koszt wysyłki/liczba produktów. Przy czym w każdym wypadku wysyłka będzie się odbywać za pomocą Poczty Polskiej.
W modułach preinstalowanych znalazłem opcję wysyłki poczta, ale po włączeniu jej w edycji mogę podać kwotę za jaką ta wysyłka będzie się odbywać. Nie widzę opcji związanych z ustawieniem zależności że np 10 zł za wysłanie 1do2 produktów 15 za wysłanie 3-4 itd.
Wcześniej pracowałem na VirtueMarcie Joomli - właściwie jedynie na Joomli przez co czuję się tutaj odrobinę zagubiony - i w VirtueMartcie miałem do wypełnienia opcje takie jak zakres kodów pocztowych, kraje do których można wysyłać, zakres sztuk, czy też zakres wagowy towaru wysyłany za daną cenę, po czym mogłem skopiować typ wysyłki z innymi danymi odnośnie, w tym wypadku liczby sztuk. W OpenCart nie odnajduję tych opcji. Możliwe że nie wiem gdzie szukać.
Czy wstawienie takiej zależności jest możliwe, czy muszę pobierać jakieś dodatkowe produkty.
Chodzi o automatyczną korelację kosztów wysyłki z liczbą produktów.
Dziękuję i Pozdrawiam.