B??d ?adowania j?zyka

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Błąd ładowania języka

Postprzez Gadziu » 15 gru 2012, o 10:31

Witam,
mam taki problem w panelu admina, kiedy klikam na dostawy pokazuję się: "Error: Could not load language shipping/auspost!", gdy na płatności to: "Error: Could not load language payment/payza!", gdy na suma zamówień to: "Error: Could not load language total/klarna_fee!". Nie wiem kompletnie o co chodzi. Jeszcze kilka dni temu działało, a teraz nie wiem co jest... W plikach z językiem dostaw ostatnio coś zmieniałem, ale reszty w ogóle nie ruszałem. Plików o takich nazwach je te z błędu nawet nie mam, więc nie wiem kompletnie gdzie leży problem.
pozdrawiam
Gadziu
Gadziu

Re: Błąd ładowania języka

Postprzez adikon.oc » 15 gru 2012, o 10:40

witam

Problem jest taki, że brakuje tłumaczenia plików w danym języku, który masz ustawiony w PA.
Rozwiązaniem tego będzie przekopiowanie brakujących plików (autopost.php, payza.php. klarna_fee.php, itp.) z jednego języka do drugiego (admin/language/TU_TWOJE_JEZYKI)
adikon.oc

Postprzez Gadziu » 15 gru 2012, o 11:48

Ale problemem jest to, że nigdzie takich plików nie ma... W żadnym języku...
Gadziu

Postprzez Gadziu » 15 gru 2012, o 17:29

Dobra, rozwiązałem problem. Nawet jak takiego pliku nie ma, to trzepa go sobie zrobić i wrzucić na serwer i wtedy będzie gites.
Gadziu

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart