w wielkim skrócie to możliwość dodania dodatkowej zakładki z Atrybutami (specyfikacja) produktu.
Najprościej podam ci to w przykładzie.
Od strony sklepu:Wchodzisz na stronę, upatrzyłeś sobie telefon, ma on do wyboru kolor biały i czarny, ewentualnie inne parametry i do tego masz własnie opcje czyli pola wyboru.
Atrybuty to nic innego jak nowa zakładka ze specyfikacją np danymi technicznymi, a nie jak robi to wiele sklepów wkłada całość opis i paramerty techniczne w jedną zakładkę (główną). Innym plusem atrybutów jest to że ładnie je widać w porównywarce zawsze masz te same parametry o ile je oczywiście uzupełniłeś.
Od strony adminaPrzy dodawaniu telefonu będziesz miał zakładki i standardowo uzupełniasz główne, ewentualnie dane i opcje. W atrybutach, po wcześniejszym utworzeniu ich w zakładce katalog -> atrybuty, dodajesz te nieszczęsne dane techniczne, i klikasz dodaj atrybut
*, wpisujesz nazwę atrybutu i w drugim oknie parametry, np. aparat Mpx, i tam wpisujesz ile on ma mpx np: 2mpx, 3mpx, 5mpx . itd.
tutaj masz sklep nad którym pracuję
http://filipek.com.pl/index.php?route=product/product&path=59_60_63&product_id=51 i w tym konkretnym przykładzie użyłem właśnie atrybutów zakładka specyfikacja.
* - mój sklep jest na OC 1.5.1.1 i przy dodawaniu atrybutu spotkało mnie małe zaskoczenie, z automatu wklejałem atrybut (ctrl + c i ctrl+V) i okazało się że nie zapisało mi tych danych. Dopiero jak klikałem w pole atrybutu i wpisałem pierwszą literkę to pojawiło się pole z atrybutami na daną literkę wybierałem go (atrybut) z listy i wtedy mogłem już spokojnie uzupełniać drugie pole, i po wszystkim bez problemu zapisało mi takie dane.