polepszenie modu?u COD

Jeśli masz problemy z instalacją dodatkowych modułów takich jak wysyłka, płatność, język, itd.

polepszenie modułu COD

Postprzez Dziadzia » 24 lut 2012, o 14:56

Witam, niestety nie dostałem odpowiedzi na mój ostatni temat dlatego trochę zmieniań koncepcję i mam jedno krótkie pytanie. Czy jest ktoś zainteresowany odpłatnie dopisać mi do modułu COD opcję która będzie dodawać do kosztów wysyłki określoną przeze mnie kwotę. Dzięki czemu na samym końcu zamówienia będzie kwota; produkt + koszt wysyłki = ostateczna cena która ma zapłacić (w tym właśnie ta cena ustalona w cod).

Proszę kierować propozycję na pw.
Dziadzia

Re: polepszenie modułu COD

Postprzez jang1200 » 24 lut 2012, o 15:56

1. KTÓRA WERSJA OC ?
2. COD to jest sposób płatności a nie wysyłki więc trzeba napisać nowy moduł (lub połączyć z modułem poczty polskiej). "Polepszenie" nie ma prawa się udać.
S? trzy rodzaje bia?ej ?mierci ? s?l ? cukier i ? lekarz pierwszego kontaktu.
jang1200

Postprzez Dziadzia » 24 lut 2012, o 16:13

no chodzi mi o sposób płatności. Znalazłem coś takiego jak COD fee pokopiowałem wszystkie pliki i mi niestety nie działa. Właśnie tutaj dodali tą opcję, że ja ustalam ile ma się doliczyć do rachunku za możliwość płatności COD. Czy ktoś już tego używał? Czy jest możliwość ściągnięcia gdzieś "czystego" modułu COD, w swoim troszkę kombinowałem i może dlatego nie wyświetla mi się żadna opcja z tych które miały być dostępne... jest dosłownie tak jak bym nic więcej nie dodawał, żadnych plików, żadnych modyfikacji...
Dziadzia

Postprzez Dziadzia » 24 lut 2012, o 16:13

a wersja 1.4.9.1.
Dziadzia

Postprzez adikon.oc » 25 lut 2012, o 11:21

sprawdz czy plik językowy z COD fee ma ustawiony format UTF-8 bez BOM
adikon.oc

Postprzez Dziadzia » 28 lut 2012, o 12:05

format w każdym pliku to utf-8. Z tego co widzę ze zdjęcia które jest dołączone do tych plików to nazwa nawet tego powinna być cod fee a u mnie kompletnie nic się nie zmienia... czy po zamianie plików muszę gdzieś coś instalować, zmieniać?
Dziadzia

Powrót do Pomoc przy modułach Opencart