dodatkowe opcje

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

dodatkowe opcje

Postprzez Dziadzia » 7 wrz 2011, o 17:14

Witam.

W produkcie wypełniam opcję dotyczące wagi i wielkości danego produktu i chciał bym aby klient na mojej stronie mógł zobaczyć te dane. Gdyby nie było tych opcji to bym po prostu wpisał to do pola Opis lecz skoro są takie pola to da się je jakoś wyświetlić? Gdzie może się znajdować wtedy takie pole i gdzie można to zmienić?

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!
Dziadzia

Re: dodatkowe opcje

Postprzez adikon.oc » 7 wrz 2011, o 20:51

edytuj plik
catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl

znaleźć linie 31
Kod: Zaznacz cały
<span><?php echo $text_stock; ?></span> <?php echo $stock; ?></div>

i zamienić ja na
Kod: Zaznacz cały
<span><?php echo $text_stock; ?></span> <?php echo $stock; ?><br />
<span>Waga: </span> <?php echo $product_info['weight']; ?><br />
<span>Wymiary: </span> <?php echo $product_info['length'] . ' x ' . $product_info['width'] . ' x ' . $product_info['height']; ?></div>
adikon.oc

Re: dodatkowe opcje

Postprzez Dziadzia » 7 wrz 2011, o 22:57

Dzięki za odpowiedź była bardzo pomocna i wszystko działa :) jedynie nie zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś ponieważ chyba mam starszą wersję od Ciebie i inaczej mój kod wygląda. Pod tekstem model wstawiłem

<tr>
<td><b>Waga: </b></td>
<td><?php echo $product_info['weight']; ?>kg.<br /></td>
</tr>
<tr>
<td><b>Wymiary: </b></td>
<td><?php echo $product_info['length'] . ' x ' . $product_info['width'] . ' x ' . $product_info['height']; ?></td>
</tr>

gdyż okazało się, że jest tam tabela :)
Dziadzia

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart