WLASNIE ZOBACZYLEM, ZE KTOS BYL NA TYLE BESZCZELNY, ZE UKRADL MOJE TLUMACZENIE I WYKASOWAL WSZYSKIE INFORMACJE O AUTORZE!
CZY TAK SIE ROBI?
Rozumiem Cię doskonale. Ja jestem w podobnej sytuacji. Użytkownik o nicku
smove zamieścił oszczerstwo na temat mojego tłumaczenia Front Store podając ''swoje'' tłumaczenie za przykład dobrego tłumaczenia, z tym, że to ''jego'' dobre tłumaczenie jest faktycznie moim tłumaczeniem, które zostało bezczelnie skopiowane -
http://forum.opencart.pl/viewtopic.php?f=30&t=1441&start=10 .
Zgłosiłem to oszczerstwo i kradzież dóbr intelektualnych do administratora tego Forum, ale nie spotkało się to z żadną reakcją. Oszczerczy post i użytkownik powinien zostać natychmiast usunięty z Forum a jego adres IP zablokowany. Niestety, wszystko świadczy o tym, że nic takiego się nie stało.
Mój komentarz:
Na Forum będą się działo tyle nieprawidłowości na ile pozwoli Administrator. Niestety, poprzez brak zdecydowanej reakcji staje po stronie tych, co łamią prawo i dobry obyczaj. Administrator nie jest chyba świadom, że poprzez takie zaniechanie naraża się na poważne konsekwencje prawne mogące doprowadzić do postawienia zarzutów, gdyż Forum w świetle prawa jest traktowane jak każde inne medium a Administrator jego jest odpowiedzialny za łamanie prawa które na Forum ma miejsce. Były już sprawy karne przeciwko administratorom Forum zakończone wyrokami za zwłokę w usuwaniu oszczerstw wymierzonych przeciwko innym użytkownikom Forum i bierne zezwalanie na łamanie ich praw. Mam nadzieję, że nic takiego tu nie będzie miało miejsca, chociaż jak do tej pory to nie wygląda to najlepiej.
Pozdrawiam