Faktura, kolejno?? element?w, modyfikacja.

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Faktura, kolejność elementów, modyfikacja.

Postprzez gramy52 » 15 kwi 2011, o 19:01

Witam,

Jak szybko i bezboleśnie zmodyfikować pola w fakturze?

A o co chodzi? Cały nieszczęsny NIP! Oczywiście udało mi się go (Adres 2 - zamieniłem na NIP :) ) wstawić do faktury. Jednak pozostała mi ostatnia rzecz, dane klienta -> dopisane słówka "NIP" (tej chwili sam cyferki mi wyskakują na fakturze - właśnie bez tego przedrostka NIP). Bynajmniej w pliku /admin/view/template/sale/order_invoice.tpl nie ma tak fajnie jak z moimi danymi, że każde pole wywoływane jest z osobna. Zamiast tego mam "<?php echo $order['payment_address']; ?>". Jak dorwać się do tego? Chce również zmienić kolejność wyświetlanych elementów. Proszę o pomoc.

PS: Ewentualnie druga (fajniejsza) opcja to samemu wprowadzać wszystkie pola, na przykład istnieje jedno pole : <?php echo $order['customer_email]; ?><br/>
Analogicznie do tego zrobiłem tak : <?php echo $order['customer_fax']; ?><br/>, ale nie... nie działa. Wskazówka, jakby ktoś wiedział pisać!
gramy52

Re: Faktura, kolejność elementów, modyfikacja.

Postprzez jang1200 » 15 kwi 2011, o 21:49

a co pokazuje <?php var_dump($order['payment_address']); ?>

/admin/controller/sale/order.php
widzę tam m.in.:
Kod: Zaznacz cały
$this->data['payment_firstname'] = $order_info['payment_firstname'];
...
...
...

Kod: Zaznacz cały
$format = '{firstname} {lastname}' . "\n" . '{company}' . "\n" . '{address_1}' . "\n" . '{address_2}' . "\n" . ........
S? trzy rodzaje bia?ej ?mierci ? s?l ? cukier i ? lekarz pierwszego kontaktu.
jang1200

Re: Faktura, kolejność elementów, modyfikacja.

Postprzez S-85 » 10 cze 2015, o 11:52

Jak zmieniłeś adres 2 na NIP?, pozamieniałem address_2 na tax_id > catalod/model/checkout/oredr.php i nic nie wyświeta? treba coś jeszcze dodać?
S-85

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart