Delizia.pl sklep z kaw? w?osk?

Jeśli chcesz pokazać światu swój sklep oparty o Opencart i liczysz na ocenę innych użytkowników.

Delizia.pl sklep z kawą włoską

Postprzez activisio.pl » 23 lip 2010, o 15:20

Witam, do oceny przedstawiam sklep z kawą włoską www.delizia.pl

asortyment sklepu będzie ciągle rozbudowywany o kolejne marki kaw.

Dla forumowiczów przygotowaliśmy kod rabatowy 5% o treści "rabat", który można dodać do koszyka:)

oprogramowanie sklepu to bardzo mocno przebudowany opencart

pozdrawiam Michał / Delizia.pl, Activisio.pl
activisio.pl

Re: Delizia.pl sklep z kawą włoską

Postprzez yoroshi » 13 sty 2011, o 00:39

W końcu jakiś sklep oparty na OpenCart z porządnymi SEO adresami. Przyjemnie się patrzy na te krótkie adresy bez "?route=".
Bardzo podoba mi się on podoba. Jest prosty, przejrzysty i ładnie się prezentuje w tej swojej skórce.
Nie wiem ile zajęła Wam modyfikacja kodu OC, ale gratuluję za efekt końcowy.

Najbardziej zaciekawiły mnie kategorie według smaku. Od początku szukam czegoś podobnego lecz bardziej rozbudowanego i przypominającego "Wyszukiwanie według cech" jak na komputronik.pl. W zamiarze mam utworzyć sklep z kosmetykami do pielęgnacji ciała i zawsze zależało mi na tym by można było zwęzić wyszukiwania, do np. typu cery i objętości ml.

Poza waszą modyfikacją podobają mi się także:
~ http://www.testosterone.pl/ by czarnuchok
~ http://www.shawl.pl/ by diii

Jeśli chodzi o polskie sklepy oparte na silniku OpenCart to do tej pory nie widziałem lepszych i ładniejszych, poza wymienionymi w tym temacie.

PS. Szkoda tylko, że nikt z polskiej społeczności OpenCart nie udostępnia swoich dokonań (modułów, modyfikacji) w Bazie Rozszerzeń na oficjalnej stronie projektu. Nie mówię, że za darmo ale choćby jako moduł komercyjny. Wciąż brakuje mi modyfikacji dla NIP oraz wiele innych zmian :D a mam zamiar popracować na wersji 1.4.9.3.
yoroshi

Postprzez TheArt » 14 sty 2011, o 08:10

Przecież to e-store.
TheArt

Postprzez yoroshi » 25 sty 2011, o 16:41

Tak, mogę się zgodzić z Tobą, ale jak sam autor wątku wspomniał:
activisio.pl napisał(a):Oprogramowanie sklepu to bardzo mocno przebudowany OpenCart.

Niewielu podejmuje się aż tak mocnej modyfikacji silnika OC, ale mimo licznych zmian jakie programiści w nim wprowadzają i nadawania mu innej nazwy, nadal pozostaje on OpenCartem.
yoroshi

Postprzez jang1200 » 25 sty 2011, o 20:54

yoroshi napisał(a): nadal pozostaje on OpenCartem.
Jeśli został napisany Router czyli coś czego w OC tak naprawdę nie ma tzn. , że zostało przepisane conajmniej połowę skryptu plus poprawione zapewne całe mnóstwo błędów to coś mi się wydaje , że z OC zostało może z 2%. To jeszcze OC ?
Modułu choćby tylko z powodu routera nie zainstalujesz już żadnego z http://www.opencart.com/index.php?route ... /extension
S? trzy rodzaje bia?ej ?mierci ? s?l ? cukier i ? lekarz pierwszego kontaktu.
jang1200

Postprzez activisio.pl » 14 lut 2011, o 10:06

Witam, rok temu oferowaliśmy pomoc twórcy opencart (Danielowi) w rozwoju sklepu, na mailu i krótkim chacie na skype niestety się skończyło ? skoro ktoś nie jest zainteresowany, nie będziemy się na siłę pchać.

Postanowiliśmy rozwijać opencart w kierunku potrzebnym w Polskich realiach, a niestety błędów i niedociągnięć była cała masa.
Niestety w takich przypadkach zachowanie pełnej kompatybilności jest niemożliwe.
Samo wdrożenie płatności.pl i systemu ratalnego zagiel wymagało pewnych zmian, nie wspominam już o routingu.
W każdym razie system został mocno odchudzony ze zbędnego kodu, usunęliśmy całą masę błędów, dodaliśmy wiele nowych modułów oraz oczywiście nasze autorskie spolszczenie.
Baza danych również została przebudowana, tak by obsługiwać klucze obce oraz po to by umożliwić integrację z subiektem GT.
activisio.pl

Postprzez gadas » 14 lut 2011, o 10:12

Może byś kiedyś (jak oczywiście możesz) udostępnił sklep demo .
gadas

Następna strona

Powrót do Sklepy oparte o Opencart