Kupony rabatowe, jak wdro?y??

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Kupony rabatowe, jak wdrożyć?

Postprzez tomass » 8 lut 2013, o 14:30

Witam,

Co i jak zrobić żeby podczas składania zamówienia wyświetlało się pole w które po wpisaniu kodu z kuponu rabatowego, cena spadała np o 20%? Aha, i gdzie w systemie się ustawia te kupony i ich wartość? Mam wrażenie że wcześniej widziałem gdzieś tą funkcje poruszając sie po kokpicie, ale teraz jakos znaleźć tego nie moge, pozdrawiam serdecznie
tomass

Re: Kupony rabatowe, jak wdrożyć?

Postprzez Saiti » 13 lut 2013, o 01:09

Witaj. Sam jestem "świeżak" ale powiem, co mogę, w oparciu o wersję 1.5.5.1.

Kupony rabatowe widzę u siebie w menu: Sprzedaż -> Kupony
Co do ich realizacji w sklepie, trzeba wejść w stronę Koszyk - i tam są widoczne.

Nie ukyrwam, że korzystając z tematu, chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość uzyskania pola do wpisania numeru kuponu w realizacji zamówienia? czyli tam, gdzie wybieramy adres, płatność, metodę dostawy itp? Jak wtedy powinna brzmieć formułka?
Saiti

Postprzez Saiti » 13 lut 2013, o 01:39

Okej, czasem trzeba szukać:
http://www.opencart.com/index.php?route ... load_id=31
więc znalazłem odpowiedź na swoje pytanie ;) I autorowi może również się przyda ;)

Paradoksalnie znalazłem to rozwiązanie niechcący, gdy szukałem rozwiązania drugiego problemu. Mój drugi problem to dodanie w masowej ilości kodów. Załóżmy, że chcę wdrożyć 300 kodów do systemu o tych samych parametrach - czy da się zrobić to poprzez Import/Export Tool? Jeśli tak - to jak?
Saiti

Postprzez Tadek888 » 5 maja 2015, o 13:40

Witajcie czy wiecie może czy jest możliwość wymiany punktów lojalnościowych na kupony ?
Tadek888

Postprzez staniapl » 6 maja 2015, o 19:25

Nie ma takiej możliwości
staniapl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart