problem z mailem potwierdzaj?cym zam?wienie

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

problem z mailem potwierdzającym zamówienie

Postprzez damian71990 » 4 mar 2015, o 10:36

Witam,
Mam problem z opencartem 1.5.5.1
Mianowicie sklep działał świetnie do momenty gdy wczoraj chciałem wejść na sklep i wpisując adres sklepu przeglądarka podpowiedziałą mi nazwa/vqmod/install i w tym momencie na nowo zainstalował mi się vqmod (zapomniałem usunąć katalog /install) po tej czynności na sklepie jest wszystko ok, oprócz maili które otrzymuję na pocztę ja oraz klient
widok błędu na zdjęciu
Obrazek

przy zamówieniu jest wszystko ok, oraz w panelu admina zamówienie jest prawidłowo wyświetlane, tylko w mailu do treści dodawany jest zawsze ten sam produkt(pozycja nr1 ze zdjecia) oraz podwójnie są opisane płątności co widać na zdjęciu. dodam że zainstalowaną miałem wtyczkę: http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=4137 dzięki której miałem urozmaiconego maila dla admina. I wydaję mi się że ona fiksuje po ponownym zainstalowaniu vqmod. Usunięcie tej wtyczki z serwera nie pomaga;/
Ma ktoś jakieś pomysły jak rozwiązać problem?
z góry serdecznie dziękuję!!!
damian71990

Re: problem z mailem potwierdzającym zamówienie

Postprzez damian71990 » 5 mar 2015, o 09:10

Problem naprawiony,
instalacja nowego skryptu + przywrócenie kopii bazy pomogło.

Próbowałem znaleźć problem w plikach szablonu maila ale za cholerę nie pomagało, zbyt dużo plików było powiązanych z modułami, latwiej było wgrac czysty skrypt i nanieść bazę.

na przyszłość: usuwajcie nawet podczas testów katalogi install.. bo przeglądarka + chwila nie uwagi i praca na marne;)
damian71990

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart