B??dne obliczenie w koszyku

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Re: Błędne obliczenie w koszyku

Postprzez jang1200 » 12 lut 2015, o 22:48

Poprzedniego posta nie mogę już edytować więc :
Tutaj masz program do wystawiania faktur : https://www.efaktury.org/
Jeśli w polach "Wartość brutto" wpiszesz swoje kwoty 25,00 i 29,00 to wtedy masz sumę VAT -> 10,09 i sumę netto -> 43,91 czyli razem 54,00
Natomiast jeśli podasz ceny netto wtedy jest tak jak wyliczył OC (netto dla dwóch miejsc po przecinku) czyli razem 54,01 !
S? trzy rodzaje bia?ej ?mierci ? s?l ? cukier i ? lekarz pierwszego kontaktu.
jang1200

Postprzez DS_PL » 13 lut 2015, o 14:09

ok na razie to zostawiam, w między czasie pojawił mi się inny problem.. mianowicie w przypadku próby zmiany historii zamówienia przykładowo z tego zarejestrowanego na zakończone pokazuje mi się ten oto błąd, próbowałem juz kilku opcji które udało mi się znalesc, np utworzenie nowego usera API, generacja hasła zapisania go i zmiane w ustawieniach ale nie pomogło hm czy ktoś może mi pomoc? Dołączam screen
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
DS_PL

Postprzez jang1200 » 13 lut 2015, o 16:11

Jeśli chodzi o kwadraciki zamiast "ogonków" to sprawdź edytor w którym piszesz czy aby napewno kodowanie jest ustawione na UTF-8. No i w bazie danych sprawdź kodowanie też.
Ja zawsze zakładając bazę danych ustawiałem kodowanie na utf8_polish_ci i jeszcze przed instalacją skryptu w pliku "install/opencart.sql" zmieniałem kodowanie na takie samo i nigdy nie miałem problemów z polskimi znakami.
Wcześniej było "utf8_bin" a teraz widzę , że zmienił na "utf8_general_ci".

Ten błąd to chyba z curla jeśli chodzi o API ( https://github.com/opencart/opencart/bl ... /order.php od linii 2423 ). Sprawdź na angielskim forum czy już też czegoś nie zgłaszali. "OC2 curl" albo "api".
Tak tylko zgaduję bo nawet 1.5.x nie używałem a co dopiero 2.0.x
S? trzy rodzaje bia?ej ?mierci ? s?l ? cukier i ? lekarz pierwszego kontaktu.
jang1200

Poprzednia strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart