Problem z wy?wietlaniem podkategorii

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Problem z wyświetlaniem podkategorii

Postprzez Avalon » 31 paź 2014, o 16:41

Witam,

Mam drobny problem i nie rozumiem, nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje. Mianowicie, w niektórych podkategoriach nie pokazują mi się kolejne podkategorie, a w innych się pokazują. Np.:

Kolekcje Ubranek - Ubranka Pinokio -> Tutaj pokazuje się wszystko, jak powinno. Jest lista kolekcji
Kolekcje Ubranek - Ubranka Avalon -> Tutaj nie pokazuje się nic, mimo, że dodana jest kolekcja Pingwinki

(Powinna się pokazać: https://avalon-sklep.pl/index.php?route ... 28_224_234)

Wszędzie indziej, np. w Ubrankach Dziecięcych, pokazuje się wszystko tak, jak powinno.

Co może być przyczyną?

Adres sklepu: www.avalon-sklep.pl
Avalon

Re: Problem z wyświetlaniem podkategorii

Postprzez staniapl » 31 paź 2014, o 23:14

Pokaż screna z Panelu Admina Kategorii / zakładka - Dane.

Sprawdź również w bazie danych rekord tej Kategorii czy 'Parent_id' odpowiada ID nadrzędnej kategorii
staniapl

Postprzez Avalon » 1 lis 2014, o 00:18

Sprawdziłem - Parent_id jest dokładnie taki, jak być powinien. Screen pochodzi z kategorii "Kolekcja Pingwinki" która jest podczepiona pod "Ubranka Avalon" a się nie wyświetla. Co ciekawe, jeżeli podepnę tę kategorię pod np. "Ubranka Pinokio" to działa. Porządek sortowania nie ma znaczenia, próbowałem z wartością różną od 0.

Obrazek
Avalon

Postprzez staniapl » 1 lis 2014, o 13:16

Usuń tą kategorię, i dodaj na nowo, - cudów nie ma musi działać.
staniapl

Postprzez Avalon » 1 lis 2014, o 14:36

Usunięcie i dodanie ponownie nie pomogło.

Ale rozwiązanie w końcu znalazłem (metodą prób i błędów), może komuś się przyda: Dodałem więcej niż 1 podkategorię, to zaczęło się wyświetlać. Jest to o tyle dziwne, że kiedyś pojedyncza podkategoria 3 rzędu wyświetlała się poprawnie.
Avalon

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart