Witam
Czy ktoś z Was ma doświadczenia związane z instalacją, a raczej ustawieniami multi-store? Zainstalowałem multi-store, wszystko jest OK, ale mam wątpliwości związane z cenami produktów. Problem polega na tym, że produkty w obu sklepach multi-store są identyczne, różnią się tylko walutą, bo w jednym walutą domyślną jest EUR w drugim PLN. Dodałem przykładowy produkt, wpisałem cenę 15.00 i przyporządkowałem go do sklepu, polskiego z ustawioną walutą domyślną PLN. Sprawdziłem jak wyświetla się ten produkt w sklepie i zdziwiłem się, bo cena produktu nie była 15.00 PLN, lecz równowartość 15 EUR w złotówkach, czyli 58.16 PLN. Wynika z tego, że już w momencie wpisywania cen produktu, system domyślnie przyjmuje, że walutą jest domyślna waluta głównego sklepu, czyli EUR. Czytałem gdzieś, że multistore może operować w wielu walutach, jeśli w rzeczywistości tak jest, to jak to zrobić?
Niestety, dokumentacja na temat multi-store jest bardzo uboga i ogranicza sie do kilku zdan dotyczących instalacji i nie ma słowa o tym, jak ten sklep skonfigurować a przede wszystkim opisu jak on działa.
Będę wdzięczny, jeśli podzielicie się ze mną swoimi doświadczeniami na ten temat.
Dziękuję i pozdrawiam.
Darek