Dzień Dobry,
Zakładam swój Pierwszy Sklep Internetowy oparty na Opencart-1.5.5.1 - ponoć wersja 1.5.6 ma dużo błędów, więc zalecono mi trzymać się tej sprawdzonej 1.5.51.
Po zmianie atrybutów katalogów i plików, stworzeniu nowego pliku .htaccess z wpisem php_flag magic_quotes_gpc Off - instalacja przebiegła prawidłowo i sklep zaczął działać.
Dokonałam odpowiednich zmian w panelu administracyjnym, aby dostosować go do swoich warunków.
I wszystko było ok do momentu, gdy zabrałam się za listwę menu - czyli Categories.
Próbuję dodać nową podkategorię do istniejącej kategorii wyższej - głównej: - "Podkoszulki" dodać do "Odzież Męska"
W Catalog - Categories dodaję prze Instert "Podkoszuli",
w zakładce General wpisuję "Podkoszulki",
w zakładce: Data: Parent wpisuję "Odzież Męska" i klikam na Save.
Pojawia się komunikat: Success: You have modified categories.
Niestety tego sukcesu nie ma i ... "Podkoszulki" pozostają bez przypisanego Parent.
Sprawdziłam bazę danych mySQL na serwerze (az.pl) i nie wykazuje ona żadnych błędów, nawet ją naprawiłam i nadal to samo.
Do .htaccess dodałam polecenie: php_flag register_globals off i też nic nie pomogło.
Ciekawostkę jest to, że od czasu do czasu mogę dodać kategorię do kategorii wyższej, ale to tak jeden na sto razy
Jestem załamana, bo chciałam ten sklep zbudować na Opencart, a tutaj taka niemiła niespodzianka.
Nie jestem lamerką (czytaj: blondynką z dowcipów) i potrafię edytować pliki konfiguracyjne, więc jeżeli nie można tego zrobić w panelu administracyjnym, to może ktoś mi powie w jakim pliku konfiguracyjnym można ustawić te kategorie "Ręcznie" edytując go w Notepad ++
Pozdawiam,
Magda