Podawanie ceny w kwocie brutto

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Re: Podawanie ceny w kwocie brutto

Postprzez zbyszek » 3 sty 2011, o 23:21

Dzięki, właśnie o to chodziło.

Smuci mnie jednak fakt że takie ciekawe rozwiązania ułatwiające życie nie jednemu sprzedawcy pojawiają się tylko na forum a nie trafiają bezpośrednio do głównego wydania OpenCart'a
zbyszek

Postprzez dellos » 21 sty 2011, o 13:37

Czy powyższa zmiana zamienia cenę netto na brutto czy dodaje osobne pole butto ?? Generalnie fajne by było mieć możliwość wprowadzenia netto oraz brutto zależne pola. Tak więc albo wprowadzam netto albo brutto i stawka VAT i zależnie co wprowadzę obliczy netto albo brutto. ?? :)
dellos

Postprzez adikon.oc » 21 sty 2011, o 22:07

dokładnie tak
adikon.oc

Postprzez tomeczekf » 18 lut 2011, o 15:58

Witam,

Mam pytanie. Jak natomiast zrobić aby w karcie produktu, mam na myśli kiedy klikamy na produkt aby zobaczyć jego zdjęcie, opis, cenę itp. do istniejącej komórki z ceną brutto stworzyć drugą w której będzie cena netto :?: Męczę się już od 3 dni. Komórkę z aktualna ceną przerobiłem i napisałem, że jest brutto, ale nie wiem jak dodać kolejna komórkę która będzie pokazywać cenę netto. Z góry dziękuje
tomeczekf

Postprzez jaca09 » 25 paź 2011, o 16:05

Witam
function addRelated() {
nie znajduje mi wcale tego w żadnym pliku. Mógł by ktoś wrzucić pliki do uploadu bo męcze to jzu z 6 godzin bez tego jakoś nie działa podaje cene brutto ale gdy nie wpiszę ceny netto pokazuje mi cenę 0.00
jaca09

Postprzez Sobiech » 31 gru 2011, o 02:09

Witam, trochę odkopię temat.
Też potrzebne mi wpisywanie kwot brutto w formularze dodawania produktów.
Poszperałem trochę i doszedłem do norweskiego, czy duńskiego forum OC, gdzie znalazłem mniej więcej to samo co widzimy tutaj na pierwszej stronie. (załącznik "rzekomo" zgodny z OC 1.5.1.3)

Wersja angielska, więc po zamianie trzeba znów zrobić tłumaczenia, ale ....problem mam nadal.
Textarea na cenę brutto jest, ale po wpisaniu tam kwoty i zapisaniu resetuje się, a cena netto się nie oblicza...i kończymy z ustawioną ceną produktu na 0 zł.

Po ponownej edycji widzimy pole ceny netto ustawione na 0.0000 oraz puste pole ceny brutto.

Bardzo bym prosił o pomoc :)

Źródło: http://translate.googleusercontent.com/ ... 4N-iDXAEmw
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Sobiech

Postprzez fenix75 » 3 mar 2012, o 21:17

Czy ktoś testował to rozwiązanie pod wersję 1.5.1.1???
nie mogę znaleźć tego fragmentu do podmiany

<script type="text/javascript"><!--
function addRelated() {

a jest mi to niezbędne do pełni szczęścia. W moim przypadku również cenę brutto sam sobie narzucam, i w tym momencie musiał bym do każdej ceny brutto wyliczać cenę netto.
fenix75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart