Podatek

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Podatek

Postprzez dejron » 8 lut 2011, o 14:34

Witam

Może mi ktoś powiedziec dlaczego jak ktos zamawia towar dolicza mu vat a innej osobie tego vatu nie dolicza mam ustawiony vat na 23% i chcialbym zeby przy każdym zamówieniu był ten podatek automatycznie doliczany, czemu tak się dzieje ?

Pozdrawiam
dejron

Re: Podatek

Postprzez gadas » 10 lut 2011, o 18:49

dejron napisał(a):Witam
Może mi ktoś powiedziec dlaczego jak ktos zamawia towar dolicza mu vat a innej osobie tego vatu nie dolicza mam ustawiony vat na 23% i chcialbym zeby przy każdym zamówieniu był ten podatek automatycznie doliczany, czemu tak się dzieje ?
Pozdrawiam

Ciężko stwierdzić ale jest kilka możliwości :
1 Modyfikowałeś VAT ten który był standardowo
2 Nie przypisałeś podatku do produktu
3 Produkt pobrał z sql że przy tym produkcie nie ma przypisanego podatku trzeba by było to porównać ze standardowym sklepem
demo.opencart.com czy dany numer index.php?route=product/product&product_id=100 nie pokrywa się przypadkowo z twoim produktem .
np.
http://demo.opencart.com/index.php?rout ... uct_id=100 nie ma VAT
http://demo.opencart.com/index.php?rout ... duct_id=48 ma VAT
Można to wykluczyć kasując wiele wiele zbędnych bzdetów przed instalacją .
4 Błędy przy instalacji mogło coś jednak źle się zainstalować
5 Naniesione zmiany w PHP
innych pomysłów na chwilę obecną nie posiadam...
Tak się zdarza czasami lecz nie jest to reguł .

Jeśli sobie sam nie radzisz warto niewielkim kosztem prawidłowo wystartować z OpenCart
Widziałem że na forum viewtopic.php?f=15&t=271 ogłasza się jang1200
który za niewielką opłatą przygotowuje prawidłowy plik opencart.sql
Zresztą sam poczytaj bo to opisał lub z nim porozmawiaj
gadas

Re: Podatek

Postprzez Cebab » 27 cze 2013, o 13:35

A jak wyłączyć, aby pod ceną nie było napisane: "Podatek" bo w tej chwili wyświetla mi tyle samo co cena.
A właściwie to wyświetla tylko w momencie gdy produkt jest ze zniżką czyli w Ofercie specjalnej.
Cebab

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart