[modu? wysy?ka] Poczta Polska openCart 1.5.3.x - 1.5.5.x

Czyli miejsce gdzie można dodawać linki do plików Opencart, modułów, tłumaczeń czy templates przydatnych polskim użytkownikom tego systemu.

Re: [moduł wysyłka] Poczta Polska openCart 1.5.3.x - 1.5.4.x

Postprzez skladanka » 6 sty 2013, o 12:59

Bardzo dziękuje za moduł Poczty Polskiej :) wszystko śmiga bez zarzutów na OpenCart 1.5.4.1

pozdrawiam
skladanka

Postprzez pelski » 31 sty 2013, o 04:56

instaluje to juz chyba 10 raz, nie wiem jak mozecie pisac ze wszystko dziala jak nie dziala nic, wogole mi sie nie wyswietla opcja wyboru poczty polskiej przy realizacji zamowienia oc 1.5.4
pelski

Postprzez adikon.oc » 31 sty 2013, o 10:52

pelski napisał(a):instaluje to juz chyba 10 raz, nie wiem jak mozecie pisac ze wszystko dziala jak nie dziala nic, wogole mi sie nie wyswietla opcja wyboru poczty polskiej przy realizacji zamowienia oc 1.5.4

najwyraźniej robisz coś źle
jak widzisz inni nie mają tego problemu

sprawdz czy na pewno dobrze skonfigurowałeś moduł
adikon.oc

Postprzez mikaxx » 11 lut 2013, o 21:12

hmm tez mam opencarta 1.5.4. .. zainstalowalam, jednak w szczegolach dostawy nie wyswietla mi sie poczta-polska. Kurcze, coz robic aby sie wyswietlilo? ktos rozwiazal ten problem? u mnie na ftp mam katalog tylko polski i tam wgralam pliki z katalogu poczty polskiej Polski a byl tez katalog polish ale go pominelam.
mikaxx

Postprzez mikaxx » 11 lut 2013, o 22:04

edit - dzialA PO przestawieniu na produktach jednostek z gramow na kilogramy, super :)
mikaxx

Postprzez shinji222 » 14 lut 2013, o 00:49

Witam
czy istniała by możliwość usunięcie pewnego uporczywego problemu, polegającego na sposobie płatności i metodzie wysyłki, już tłumacze o co chodzi:

Jeżeli klient wybiera

List polecony priorytetowy, czy
Paczkę Pocztową,
może wybrać TYLKO opcję płatną z góry ( przelew bankowy),
natomiast gdy wybiera

Paczkę pobraniową
to pojawia się TYLKO opcja płatności Płatne przy odbiorze.
Tak wyglądałaby idealnie forma płatności i dostawy w tym module, do reszty naprawdę nie można mieć zastrzeżeń.

Często zdarza się w moim sklepie, że klienci zamawiają List polecony a w formie płatności płatny przy odbiorze, co oczywiście nie ma racji bytu bo taka forma dostawy według poczty polskiej nie istnieje. Stąd moje prośba czy dało by się to jakoś rozwiązać bo nie ukrywam, ale powoli wychodzę z siebie odpisując co trzeciemu klientowi, że muszę doliczyć opłatę za droższą wysyłkę pobraniową, która stanowi ponad 70 % zamówień, na pisanie informacji w postaci
(List polecony, priorytetowy, płatny z góry) w ogóle nie skutkuje.
Korzystam z wersji 1.5.4
Pozdrawiam
shinji222

Postprzez adikon.oc » 14 lut 2013, o 10:28

drodzy użytkownicy taka opcja wyłączania płatności została przygotowana tylko z pośpiechu podczas robienia modułu do XML(vqmoda) wrzuciłem tylko połowe kodu za to odpowiedzialnego

w pierwszym poście paczka została zaaktualizowana
wystarczy wgrać katalog vqmod na serwer i nadpisać plik (może się okazać, że będzie trzeba usunąć cały cache z vqmod/vqcache/)

dodatkowo informuje, że moduł powinien działać na najnowszej wersji OC czyli 1.5.5.x
adikon.oc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opencart Download